sunnuntai 20. syyskuuta 2015

20.9.2015 Toteutunut reitti

Toteutunut reitti
Meillä oli Ostarassa päällä SPOT-lähetin, joka lähetti sijaintimme satellitin kautta palveluntarjoajalle n. 10min välein.  Nämä paikkamerkinnät on mahdollista upload:ta palveluntarjoajan sivuilta kml, gps tai csv tiedostomuodossa, jolloin niillä on mahdollista tarkastella jälkeenpäin kulkemaasi reittiä esim google maps tai -earth ohjelmalla.  Muitakin vaihtoehtoja varmasti löytyy.

Itse etenin helpointa reittiä, eli googlen my maps avulla, jolloin latasin vain SPOT-lähettimen tallentamat paikkatiedot maps-karttaan.  Yksinkertainen kun ensin löysin, että miten tehdään.  Yritin ensin ladata google earth:n kautta, mutta en löytänyt miten reittipisteet olisi saanut julkaistua.. ehkä löytyy myöhemmin, jos viitsii syventyä asiaan enemmän..

Mutta sivun oikeassa laidassa löytyy linkkin "toteutunut reitti", jota klikkaamalla pääsee katsomaan SPOT-lähettimen tallentamat paikkamerkit, aikamerkinnöin.  Lisäsin muutamiin paikkatietoihin erikoismerkin, eli mihin pysähdytty tai oltiin yötä.  Tämän lisäksi muutamissa paikkapisteissä on punainen ympyrä.  Tämä tarkoittaa sitä, että kohtaan on linkattu valokuva kyseisestä paikasta.

Valokuvia linkataan lisää, kunhan niitä saadaan valittua..  Näin saan päiväkirjaan lisättyä paikkatiedon, kun tuossa meidän kamera ei talleta kuvatietoon gps-koordinaatteja..

Paikkatietoja on sen verran paljon, että aluksi reitti näyttää "puurolta", mutta kun sitä zoomaa lähemmäksi, niin selkeytyy ja ehkä löydän vielä valinnat, jolla pääsen muuttamaan paikkapisteen symbolin viivaksi, jolloin reitti näkyy viivana tai pienempänä pisteenä..

MarineTrafigin kautta sai myös AIS:n tallentaman reitin, mutta tämän suhteen oli aika-ajoin ihmeellisiä ominaisuuksia, että reitti ei ollutkaan nähtävissä heidän palvelusta.  Todennäköisesti olisiko pitänyt hankkia joku lisenssi, jotta olisi töiminut paremmin.. nyt sellaista ei tullut hankittua.  Muuten AIS-tieto oli paljon tarkempi, mitä SPOT, sillä AIS talletti paikkatiedon lisäksi nopeuden ja suunnan.  Tosin en ole tarkistanut vielä mitä kaikkea tietoa on tallettunut itse AIS-lähettimen muistikortille.  Siletähän saattaa löytyä kaikki tiedot + myös kantaman sisäpuolella tavatut AIS-laivat/veneet..

Suora linkki my maps-karttaa löytyy klikkaamalla tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti