lauantai 23. toukokuuta 2015

Missä olemme eli välineet paikantamiseen...

Meidän käytössä on kahdenlaiset paikannusvälineet, joiden avulla sijaintimme on löydettävissä suhteellisen helposti.  Veneessä on kiinteästi asennettu AIS-lähetin/vastaanotin, jolloin veneet, joilla
on AIS-vastaanotin näkevät meidät varsin kaukaa, myös saarien takaa, mikä on suuntamme ja nopeutemme. Tämä tieto on nähtävissä myös netistä, esim täältä.

Toinen vaihtoehto on näiden sivujen oikeassa laidassa.  Siellä on linkki Sijaintimme.  Pidämme liikkeellä ollessamme SPOT-lähetintä päällä, jossa on seurantamahdollisuus, jolloin laite lähettää satelliittin kautta sijaintimme ko palveluun.  Laite toimii ympäri maapalloa, poislukien tietyt katve-alueet, kuten Etelä-/Pohjoisnavat.  Emme pidä lähetintä koko aikaa päällä, vaan vain liikkeellä ollessa, mutta muistaakseni paikannuksessa on viikon puskurimuisti.  Laitteella pystymme myös hälyttämään apua, kuten myös VHF-puhelimella ja GSM-puhelimella.  GSM-kenttä ei vain ylety kovin kauas rannikolta.  SPOT-lähettimellä pystytään lähettämään myös lyhyitä txt-viestejä pojille:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti