perjantai 10. heinäkuuta 2015

10.7.2015 Borgholm ja "huoltopäivä"....

Auto
"Huoltopäivä" oli tai siis tuli tälle perjantaille.  Päivä käynnistyi autovuokraamoon kävelyllä.  Tämä muuten löytyy myös netistä osoitteesta ....  eli tuolta voi ennakkoon varata auton Borgholmista.  Muuta paikkaa ei ole Borgholmissa.  Seuraava taitaa olla Byxelkrokn kalakauppias tai xx:ssa Kalmariin lähtevän sillan alla oleva huoltoliike.. Tätä ohjetta en lähtisi ensimmäisenä vaihtoehtona lähestymään.. :-)
Huoltopäivä piti sisällään kaasupullon vaihdon/täytön ja kaupassa käynnin.  Arvoitus kaasupullon kohdalla oli suurempi, sillä ICA/Coop olivat jo tuttuja ruokakauppoja.. Täällä törmäsimme myös Netto..  Näin lähestyttiin päivää kaasupullosta, josta toinen oli saksalaista mallia ja toinen ihka oikea FIN malli.  Tässä kohtaa täytyy toivoa EU-standardeilla pientä piristystä, että ei näin montaa mallia tarvita!!
Watski, kaasuaa ja venetarviketta Visby
Mutta asia ei ollut vaikea ollenkaan.  Autolla Kalmarin huvivenesatamasta infopisteelle ja siellä ongelman selitys.  He ystävällisesti neuvoivat, kävelemään tien toisella puolella olevaan Watskin venetervikeliikkeeseen ja asia hoituu siellä.  Näin tein ja selvitys että mukana GER ja FIN pullot mukana, koko 5kg.  FIN pullossa vielä kaasua mutta kumman pystyisitte vaihtamaan tai täyttämään.  Pullojen täyttö ei onnistu, mutta heillä on tietyn kokoisia FIN pulloja ja myös GER pulloja ja juuri meille sopivia harmaita n5kg GER pulloja.. Kipin kapin ja lompsis.. auton tavaratilasta harmaa pullo mukaan.. 330kr ja näin meillä nyt täysi pullo kaasua :-)

Tästä lähdetty aikoinaan
Kalmarin linna
Kello oli vasta vaille 11, joten lompsimme Kalmarin linnan suuntaan, verestämään linnakierrosta.  Kävimme linnassa viimeksi 1992 kun olimme mukana työkaverini Eikan ja hänen vaimonsa Pirkon mukana, heidän veneensä siirtopurjehduksella.  Tällöin meidän osuuden päätepiste oli Kalmar ja lähdimme täältä junalla takaisin köpikseen, josta lennot kotia.  Tuolloin kävimme linnassa, omatoimisesti tutustuen.  Nyt osallistuimme opastetulle kierrokselle ja päivän kierros olikin antoisa.. Iltapäivällä oli uusi kierros, jossa sisäänheitto tekstinä oli "hidden rooms".. Aamupäivän kierrokseen verrattuna oli vaatimaton anti..

Tämän jälkeen jäljellä ei ollut kun Kalmarin Biltema ja Öölandin tutustumiskohteilla merkitty kartta.

Biltema oli taas helppo rasti, sillä Oulun merinkävijöiden Sakarin mainitsemat hegelmäpussiverkot löytyivät nopeasti. Oikeastaan nämä eivät ole hedeläpussiverkkoja, vaan auton tavaratilan verkkoja, joista voi pienellä vaivalla rakentaa kaiken laista hyödyllistä.. kuten hedelmille säilytysverkkoja.. Suuri kiitos vinkistä ja näin eteenpäin jaettuna.. Edukkaammat mitä venetarvikeliikkeestä.. ;-) Paluumatkalla käytiin tutustumassa ja katsomassa Färjestaden venesatama ja myös etsimässä hylkeitä.. Niitä löydettiin Ecelsuddesta, tosin kaukaa katsottuna. Seuraava haave oli sitten lähempää..
Hylje
Ei pidä tyytyä vähään :-)

Lopuksi jäi kaupassa käynti ja tavaroiden veneelle vienti ja auton palautus.. Johannan paukut olivat jo loppusuoralla mutta hyvin saatiin asiat hoidettua ja näin "huoltopäivä" päätökseen.

Mitenkäs sitten huomenna? Katsotaan moneltako aamu valkenee ja mikä on The Plan :-)
Naapurissa oleva ruotsalainen Najad- kippari suositteli kovasti Kristianopelia.. On kuulemma idyllinen pikkukylä..

Lounas
Vierasvenesataman ylläpitävän hotellin diskossa kuuluu huokuttelevaa Disco-jytkettä ja ilakointia.. Kesäpiletystä tai jotain sinne päin...   Kukapas nyt sitä kesällä pilettäisi? Varhaisessa keski-iässä..
Aamu näyttää...

Tosi asian on, että jos ei ruotsalaista biletystä tai heidän tapaansa soittaa pilemusiikki sesonkiaikana, niin kannata pysytellä poissa vähänkin tästä viittaavista paikoista..  Mekkalaa jatkuu vähintään klo 0200 asti :-)  Yksi tälläinen paikka on Borgholm, vaikka yritti teipata kaikki veneen ilmanottoaukot umpeen, niin "jytke" tulee läpi sandwich rakenteen, paksummankin..
Tähän varmaan saadaan muutos jos kaikki veneilijät jättäisivät enemmän rahaa ko paikkaan, mitä maksavat bilettäjät tekevät.. Ongelmana on se, että miten tätä kaikkea taas mitataan.  Kohtuu pohjat ottanut "bilehile" ei montaa paukkua loppuillasta kaipaa, tosin kun näitä "hileitä" on tarpeeksi monta, niin muodostuuhan siitä..
Niin tai näin, itselleni viimeinen kerta, kun tänne tulen.  Maksan mielelläni vaikka tuplamaksu rauhallisesta satamapaikasta, kuten varmasti moni muu veneilijä :-) Jos tietäisi..  Näin tämä tieto leviäää :-) This is my first and last time in Borgholm..

Toisaalta voiko tässä vaiheessa siteerata Eino Leinon runoa esim Loirin hienosti tulkitsemaa Lapin Kesästä.. "Ja minä itse, miksi näitä mietin? Se merkki varhaisen on vanhuuden Miks seuraa käskyä en veren vietin Vaan kansain kohtaloita huokailen .."
Niin tai näin, Lappi on hieno, erityisesti hiihto, jota itse rakastan.. ensilumi erityisesti.. hiihtoNiiloille terkut.. erityisesti Sepelle ja Antsalle :-)

Musiikissa näköjään väliaika, joten yritän vaipua syvään nirvanaan... ja josko Johannan soitto respaan auttoi asiaan.. :-) on hän niin Tupla :-)









      




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti