keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

1.7.2015 Lickershamn...

Se on sitten heinäkuun 1. päivä ja 1/3 takana.. mitäpä näitä laskemaan, päivä kerrallaan luotuja päiviä eletään :-).

Lickershamn on ihanan rauhallinen paikka.  Tykkäsimme siitä molemmat.  Perinteisesti pidimme "vapaa päivän" pidemmän siirtymisen jälkeen ja nukuimme aamulla pidempään. Sitten miettimään päivän ohjelma muodostui ympäristöön tutustumisen tiimoille ja ihan vain oleilua, sekä huomisen siirtymisen optimointia.. mihin aikaan kannattaa lähteä Visbytä kohti.



"..yhä ylös yrittä.."
Kävimme perinteisellä polkupyörä ajelulla ja löysimme myös kaupan, tosin matkaan sinne oli 6km.  Ruukkikiviä ihasteltiin ja kiivettiin yhden rantapenkereen päälle.  Aika kipuaminen ylös ja alaspäin pelättiin, että alamme liukumaan irtonaisen hiekan mukana.  Ihmeen hyvin tossu piti tuossa kalkkikivisorassa.  Kyllä kannatti käydä katsomassa näkymiä merelle sekä kuinka kirkkaalta ja puhtaalta vesi näyttää.

Hikoo ne merimetsonkin kainalot..
Ilma on lämmin ja merituuli sitä kivasti viilentää.  Katsoin illalla netistä, että meriveden lämpötila alkaa olemaan 17 asteen molemmin puolin, paitsi Suomen rannikolla vähän viileämpää.  Ilmankos muksut viihtyvät sataman vieressä olevalla uimarannalla ja vanhemmatkin.


Paljon luettu juttuja Visbyn vierassataman ahtaudesta, mikä on hyvä aika mennä, aamu, puolipäivä jne.. Nyt illalla päätettiin, että tähdätään sinne klo 10 aikoihin.  Tämä tietää lähtöä klo 7 aikoihin.. Kello soimaan ja aamupala syödään matkalla..


"..antaa kaikkien kukkien kukkia.." :-)
a

2 kommenttia:

  1. Moikka

    Reissu on ilmeisesti sujunut hyvin tähän mennessä? Bloggauksia on ainakin syntynyt mukavasti. Toivottavasti kesäkuun koleus ei ole lannistanut purjehtijoita. Hollolassa on ollut vasta pari helteistä päivää, ja se toinen on juuri nyt. Meillä alkoi loma ja suuntaamme Tukholmaan ja Kolmårdeniin viideksi päiväksi. Hyvää, aurinkoista ja lämmintä reissun jatkoa!

    kesäterveisin,
    Juha Alaluukas

    VastaaPoista
  2. Kiitos terveisistä, niitä on mukava saada, kun täällä muutoin aikalailla kahdestaan liikutaan. Kesäkuussa lämpö ei siivittänyt matkaa, mutta uudet kokemukset pitivät mielen virkeänä ja tunelmaa yllä. Pari viikoa melkein kesti, ennenkuin uskoi olevansa lomalla ja matkassa. Matkan valmistelu ja töiden loppuunsaattaminen toukokuussa veivät yllättävän paljon voimia. Viimeinen viikko on ollut ihanasta lämmöstä ja auringosta nauttimista, vihdoinkin! Kolmården on meillekin tuttu paikka, poikien kanssa ajeltiin omalla autolla villieläinpuisto läpi. Ainakin tuolloin se oli upea paikka - mukavaa lomaa teille!

    VastaaPoista