lauantai 18. heinäkuuta 2015

18.7.2015 Nexo, päivä 2

Päätös ei vielä valmis..
Aamu valkeni vesisateisena.  lllan ja yön itätuuli oli kääntynyt länteen, eli kylmän rintaman jälkipuolella tulee lämmintä ilmaa, kuten nytkin, vaikka satoi ja välillä oikein kunnolla.  Ukkostakin oli.

Sade loppui puolenpäivän maissa, jonka jälkeen pestiin vene ja täytettiin vesitankit.  Päivällä käytiin vielä kiertelemässä ympäristöä.

Kyllä pysyy paikallaan..
Nexo on näköjään kalastajien suosima paikka.  Ammattikalastajat käyvät täällä, niin puolasta kuin saksasta.  Tämän lisäksi harrastajakalastajat, niin puolasta kuin saksasta.  Nämä harrastajakalastajat tulivat kaikki puolalaisilla veneillä, vaikka olivat saksalaisia, eli saksalaiset vuokraavat veneen/kipparin puolasta ja sitten Itämerelle kalaan.  Aikamoista kalastusta on .. ;-)

Pyörät työnnetään laivaan rampia pitkin.
Samoin Nexo on yksi pyöräilijöiden suosima paikka.  Suora lauttayhteys puolan Kolobrze:n täyttyi pyöräilijöistä ja muista turisteista. Lautta tulee aamulla Nexoon ja lähtee illalla 18 jälkeen takaisin.


Tiedonvaihtoa..
Päivä meni lepposasti, naapuriveneen sveitsiläinen pariskunta, kertoi matkastaan ja miehen merisairaudesta, joka tuntui olevan varsin pahaa, eli ei pelkästään kuvottavaa oloa.  Keinoista, joilla he sitä yrittää hoitaa ja Johanna jutteli lääkärirouvan kanssa pitkän tovin, saaden lopuksi paperilla ohjeita/yrittien- ja vitamiinien nimiä, joiden pitäisi auttaa... 

Näin päivän lopuksi taas luettiin nähtävyyksistä ja mietittiin mitä kautta lähdetään tulemaan takaisin Suomea kohti..

Paikalliset sorsat sukeltelevat jotai outoa syötävää merestä.  Onko jokin pohjan elävä, vedessä uiva mutta jonkinmoinen työ sorsalla on heilutella ruokapalaa, kenties hengiltä?  Selvyyttä ei saatu, mitä tämä on, mutta jos joku sattuu kuvasta tämän tunnistamaan, niin kiitos tiedosta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti