torstai 9. heinäkuuta 2015

9.7.2015 Päivä Borgholm

Illan tuulenpuuskat nukuttivat.. tai ne vaimenivat ja sitten nukahti.., lähdetään siitä että puuskat olivat tuo nukuttava tekijä.  Tuntuu positiivisemmalta,  sillä aamulla taas herättiin kun puuskat kertoivat, että nyt on aika herätä :-)

Veneeseen on kerääntynyt läjä kaikenlaisia kirjoja ja lehtiä.  
Näkyy kauaksi merelle

Mielenkiintoisia kirjoja on monta mutta tähän lainaus kirjailija Rick Hanson kirjasta: Kehitä Buddhan aivot..
"Tutkijat uskovat, että aivoihin on rakentunut kielteinen vinoutuma.  Se on syntynyt näin: esi-isämme ovat miljoonien vuosien aikana joutuneet väistelemään keppejä ja kilvoittelemaan porkkanoista.  Aina on ollut kiireempi väistää keppejä ja niiden vaikutus eloonjäämisen kannalta on ollut suurempi.
Tämä kielteinen vinoutuma ilmenee monin eri tavoin.  Tutkimuksissa on todettu muun muassa: 
  • Aivot reagoivat enemmän kielteisiin ärsykkeisiin
  • Eläimet, me mukaan lukien, oppiva nopeammin kivun kun mielihyvän kautta; vahingosta viisastuu.
  • Tuskalliset kokemukset pysyvät yleensä muistissa kauemmin
  • Useimmat ihmiset työskentelemät kovemmin välttyäkseen jonkin menettämisestä kuin tavoitellakseen samaa asiaa
  • Pysyvässä ja tyydyttävässä ihmissuhteessa edellytetään tyypillisesti ainakin viisi kertaa enemmän myönteisiä vuorovaikutustilanteita verrattuna kielteisiin 
"
Onhan siinä "perinneviisautta" ja totta varmaan on myös, että "lentosuukko" kumppanille ja sanonta ".. ai että sä oot ihana..", antaa paremman jatkumon kun "mitenkäs sä nyt noin teit!"

Huikea on linnan sisäpiha
Tässä ollaan oltu yhdessä veneellä reilu kuukausi.  Sitä ennen enemmän tai vähemmän tiivis aika saada valmistelut tehtyä, niin töissä kun kotona.  Kotihommista ja asioista oli turha kantaa isoa huolta.  Pojat osaavat asiansa kunhan heille antaa vain sen tilan.  Töidenkin suhteen tuntuu asiat rullaavan..
Monessakin mielessä onko väärin miettiä "Ei ole sinun kiireesi, jos toisilta puuttuu suunnitelmallisuutta"?  Tuokin teksti edellämainitusta kirjasta, sopinee hyvin moneen yhteyteen, tosin veneen kiinnittämisessä tuntuu aina olevan kiire, siis muuttuminen on vielä kesken :-)
Kuningatar istuimellaan :-)

Päivä sujui vajaan 20 000 askeleen saattelemana.  Kolikkoa heitettiin, lähdetäänkö pyörillä vai kävellen ja tällä kertaa jalkapatikka vei pidemmän korren.  Kohteena oli Borgholmin linnanrauniot ja siinä takana oleva kunkun kesäpaikka.  Sisäänpääsymaksut olivat   140kr ja 109kr (2 aikuista).
Kuninkaan kesähuvila
Kaupassa oli myös tarkoitus käydä, mutta illalla alkanut vesisade siirsi kauppareissun huomiselle.  Näin aikaa jäi iltapunkulle ja pientä yhteydenpitoa suomeen päin..

Mukava poutapäivä, lukuunottamatta aikaisen aamun ja myöhäisen illan sadekuuroja, mutta ne eivät päivää mitenkään pilanneet :-)

ja vierasmaja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti