sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

11-12.7.2015 Borgholm-Brergvara-Utklippan

11.7.2015 Borgholm- Bergvara

Kaarle kustaan rantasauna
Vähän huonostinukutun yön jälkeen aamutoimen aloitettiin myöhässä.  Myös eilinen kupunkiajelu oli vienyt voimat ja myös jotenkin tylsistänyt oloa.  Täytynee taas todeta, että pidemmät rupeamat nähtävyyksien hälinässä ja myös jos ei ole suoranaista ohjelmaa, erityistä mielenkiintoa, nämä pitää jaksottaa lyhemmiksi.. loppuu veto suoranaisesti ja niin näyttää tapahtuvan meille molemmille.
No, päätettiin kuitenkin lähteä eteenpäin ja sehän tapahtui täsmällisesti vähän ennen puoltapäivää.  Satamassa alkoi tuolloin valmisteluja, poijupaikoilla kylkikiinnityksessä olleet isommat veneet sirtyivät poijukiinnitykseen, satamakapteeni pörräsi veneellään ohjaamassa tulijoita.  Näitähän oli, yhtenä virtana jonkinlainen invaasio kohti Borgholmia.  Päättelimme että Vikkanin synttärijuhlille kokoonnutaan, mutta hulapaloo ei nyt kiinnostanut enempää.
Kalmarin sillan alitus
Huvialuksen kalastusvene :-)
Alkumatka oli tyyntä, tai pientä muutaman metsin vastatuulta, joka ei saanut meitä purjeisiin koskemaan. Ajoimme Öölannin ja mantereen välisen sillan ali, jota pitkin eilen huristeltiin autolla. Korkeus riitti hyvin ja myös leveys, sillä alituskohdassa korkeutta on 36m ja leveyttä 80m.. Ei hätiä, tosin ohi suihkivista moottoriveneistä toiset ajoivat tosi läheltä.  Kalmarin satama näytti jo klo 15 aikoihin täydeltä, mutta meillä kohde oli edempänä Bergvara tai Kristianopel..  Välillä tuuli virisi ja katsoimme toisiamme, jopa asiasta jutelttin- Nostetaanko purjeet? -  EI jaksanut ja sitten tuuli lopulta taas tyyntyi.
Bergvaraan menimme pohjoista tuloväylää ja satamassa oli ihan mukavasti tilaa.  Satamamaksu, pesulla ja illalinen.

Brergvara
 Selainen erikoisuus täällä kävi, että nuori tyttö ei antanut satamaksun vastineeksi veneeseen kiinnitettävää nauhaa/tarraa.  Tämä, esim erivärinen nauha eri päiville, on osoituksena, että satamamaksu on maksettu, kun/jos tarkastaja käy kierroksella.  Tästä juteltiin keskenämme laiturilla mutta ei viitsitty lähteä asiaa selvittämään.  Nyt sitten iltaaysin jälkeen,,siinä iltaauringosta nauttien, alkoi kuulua koputusta keulakaiteesta.. Mitähän mies huutelee mietittiin ja samalla aavistus satamamaksusta tuli mieleen.  Kävin sisältä hakemassa kuitin ja kävelin keulaan kysymään mikä hätänä.. Et ole maksanut satamamaksua, johon sanoin että emme saaneet merkkiä ja näytin maksukuitin..??  Alkoi kuulua mutinaa ruotsiksi ja ei kuittia??  Tilanne selvisi lopulta onnellisesti ja meitä ei ajettu pois satamasta ja tiettävästi veneestä ei otettu valokuvaa ja lähetetty kaikkiin vierassatamiin.
Uhka on merkittävä..
Illalla syötettiin vielä joutsenperhettä, jotka olivat yllättävän kesyjä mutta ärhäköitä jos ruokaa eivät saaneet. Huomenna sitten eteenpäin, kohti Utklippania ja joskus käytäisiin siinä matkalla katsomassa Christianopelia kun Borgholmissa naapuriveneilijä sitä suositteli mutta eilen virta ei riittänyt sinne asti. Bergvaraan ei oikein ole meidän paikka, tosin ei erityisesti moitittavaa, mutta ei siellä ole mitään … kiinnostavaa..     

Matkaa kertyi 36mpk ja aikaa n 6h.  Satamamaksu 160kr + 5kr/4min suihku





12.7.2015 Bergvara-Kriastianopel-Utklippan

Kristianopel satama
Aamuherätys laitettiin puoli 8, sillä tarkoitus oli ehtiä Utklippanille hyvissä ajoin.  Epäilys, että siellä ei olisi tilaa oli niin suuri.  Tyynessä, pilviharson takaa pilkottavassa auringonpaisteessa lähdimme ajelemaan etelää kohti.  Matkalla päätettiin poiketa katsomaan Kristianopelin satama, että millainen on.  Ihan ydyllinen, pikkusoma satama.  Jos seuraavankerran näiltämain satamapaikkaa etsiin, niin Christianopel vie pidemmän korren näistä kahdesta.  Pienen ”PitStop” pysähdyksen ja renkaiden vaihdon jälkeen jatkoimme matkaa kohti Utklippania.  Koneella ajaen..  tuulimyllypuiston kohdalla nostimme isopurjeen ylös, sillä tuuli voimistui sen verran ja tuli myös selaisesta kulmasta, että antoi mukavasti lisävoimaa/-vauhtia.
Näin jatkettiin aina 3mpk päähän Utklippanista  jolloin tuuli keveni ja tuli suoraan vastaisena, joten isopurje alas.
Utklippan satama
Lähestyttäessä kiikaroimme mastoja.. montako venettä??  7 ei kun 6.. tuolla on kaksi rinnan.. ehkä… ei tuosta ota selvää..  Sinne on menossa kolme ennen meitä.. etelästä tulee myös veneitä…
Mitä, mitä? Uteliaita ovat kaverit :-)
Hyvin tilaa satama-altaassa oli, joka on n 100x30m kallioon louhittu allas.  Ennen kalastajien suojasatama mutta kalastus on muuttunut pikkasen isompiin yksiköihin ja ne veneet eivät tuonne enää sovi..  Erikoinen/erillainen  paikka ja matkalla nähtiin vilauksella pari hyljettä, niin täällä niitä on koko lauma.  Näin pääsimme ”tyydyttämään” hyljekiintiön kertaheitolla.

Ylikuormaa Utklippanilla
Utklippan majakka
Ilman lämpötila laski illalla 13 asteeseen ja hylkeitä kuvatessa oli tullut kylmä.  Tätä lämmiteltiin pitkin loppuiltaa ja vielä laitettiin lämppäri päälle vähäksi aikaa.  Aikaisin nukkumaan, sillä aamlla on aikainen herätys, matka kohti Tanskan puolelle.  Keskellä eteläistä Itämerta on Tanskaan kuuluvat saaret Bornholm ja Christiansoe.  Tuulensuunta näyttäisi olevan tulevina päivinä suotuisa ja myös voimakkuus, joten Christiansoe kutsuu kivasti.. Sinne siis..  Kello soimaan 0600

Matkaa kertyi 34,5mpk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti