sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

5.7.2015 Visby-Öland/Byxelkrok

Yö meni levollisesti, vaikka aika pitkään tuli valvottua ja juhlittiin ns "hengessä mukana" etänä.  Aamun toimina oli satamamaksun maksaminen, eli täällä ilmoittaudutaan ja maksetaan sitten poislähtiessä kulutetuista palveluista.  Suihkukerta/hlö 10kr jne.  Satamapalveluihin meni 1080kr + dieseliä otettiin varuiksi 155 litraa (2300kr).  Näin aamutoimet tehty ja matkaan päästiin aurinkoisessa ja tyynessä säässä 9:30.
Tyyntä on..


Kaikenlaisia kuljetuksia
Tällaisien siirtymisien aikana ei ole paljoa tekemistä kun ajetaan tyynessä koneella, autopilottiin määriteltyyn suuntaan.  Lueskellaan, napostellaan makeisia, pongataan muita näköpiirissä olevia laivoja tai osaa ei edes nähdä, vaan näkyvät tutkassa ja AIS-vastaanottimessa.  Vaarallisista merikuljetukset on ilmoitus AIS-viestissä mutta taas kierrettiin kaukaa nämä alukset.

 Tällä kertaa ilma oli niin lämmin, että pipoja/villavaatteita ei kaivattu.  Simmarit riitti hyvin..  :-)

Mitä meressä?
Meri Visbyn lähettyvillä oli likaisen näköistä.  Jotain "puuroa" kellui pinnalla.  Keskellä merta törmättiin vielä outoon "vanaan", jota veikkailtiin jopa jonkin rahtilaivan aikaansaannokseksi.. Näytti niin kokkareiselta ja ei oikein levinnyt/hajonnut meidän vanavedestä.. :-(

Byxelkrok satama
Byxelkrok on oikein mielyttävän näköinen satama.  Paljon myyntikojuja ranalla, joissa mielettömän paljon tavaraa "poistomyynnissä".  Näitä ei ole pistetty pystyyn vain veneilijöitä varten, vaan enemmistö on lähettyvillä olevista majapaikoista, sekä autoilla kiertäviä matkailijoita.  Illalla ravintolat olivat ihan täynnä..  Olisikohan niitä vajaa 10kpl.

Eräs ihmetys tapahtui iltapalaa laitettaessa, että kaasuliesi oli sammunut.  Sitä yritettiin sytyttään uudestaan, mutta ei..  Onko kaasu loppunut??  Meillä on mukana kaksi pulloa, toinen Tanska/Saksa mallinen sivuventtiilipullo ja Suomessa käytettävä pääliventtiilipullo.  5kg pulloja molemmat.  Normaalisti tuo 5kg pullo kestää liki koko kesän.  Olisinko laskenut pieleen, että vasta esim Saksa/Tanska mailla tarvitsee pullo täyttää??  Täältä tällaisia vaihtopulloja ei saa, lähin mahdollisuus Kalmari ja siellä taidetaan erillaisia pulloja myös täyttää. Näin satamakapteeni meitä evästi.  Selvitettiin autonvuokrausmahdollisuudet ja linja-auton aikataulut.  Sitten suunnittelemaan veneelle, mitä aamulla tehdään..

Tässä vaiheessa otettiin pullot esille ja ravistelua..  Hölskyy kyllä..Johanna sanoi: Tarkista mistä hölskyminen kuuluu.. ihanko tässä mikään muu hölskyy kun pullo, vaikka itsekkin siinä väkisin vähän heiluu..  Kyllä siellä vielä kaasua on.. Ei kun pullo uudestaan kiinni ja kokeilemaan..  Nyt toimii??

Ihmeellistä mutta oliko paineenalennin vähän huonosti kiinni vai mikä..  Päätettiin olla lähtemättä pullomatkalle, jos aamukahvit/-puurot saadaan keitettyä.  Mennään sitten Borgholmista Kalmariin tai käydän veneellä Kalmarissa täyttämässä varapullo..
Visby-Byxelkork

Matkaa kertyi 46mpk ja aikaa meni n. 7,5h

Tuleviksi päiviksi on luvattu kovaa tuulta. Iso matalapainerintama tulee Atlantilta ja kulkee yli Itämeren..  Lähdetäänkö matkaan milloin, ei saata tietää vielä..  Hyvät polkupyöräkartat löydettiin satamakonttorista joten onhan tässä sotkemista.  Saari on 140km pitkä.. :-)  Kavereille kotia jo tiedoksi, että reidet aika timmissä kunnossa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti