torstai 2. heinäkuuta 2015

2.7.2015 Lickershamn-Visby..

Mastomeri allonmurtajan takana
Aamuherätys, Johanna joka-aamuinen uinti meressä ja matkaan.  Sen verran unihiekka vielä vaivasi että keulaköydet otettiin väärässä järjestyksessä irti.. siis tuulenpuoleinen viimeisenä!!  Hiljaa keskusteltiin, että ei naapurit heräisi..

Vähäinen tuuli 2-3m/s tuli SW suunasta, kuinkas muuten.  Näin matka taitttiin täysin vastaisessa ja kummallakaan ei ollut virtaa nostaa purjeita.  Kivasti menee näin, aamutoimia tehden.


Matkaa oli 16mpk, eli noin kolme tuntia.  Jo heti alkumatkasta huomattiin, että muutama vene oli lähtenyt vielä aikaisemmin, sillä he tulivat pohjoisemmasta..

Yhtenä rintamana etenimme määrätietoisesti kohti kohdetta, kuten varmaan 1600-luvulla sen aikaiset sotalaivat.. Visby on valloitettava mutta ensin saatava veneelle satamapaikka.

Hyvässä suojassa Beloksen edessä
Nimikkovene :-)
Paremman näköyhteyden saatuamme, kello oli n 9 paikkeilla..  Jatkuva armaada veneitä liikkuu edes takas sataman suuaukolla.. Johanna kiikaroi.. mihinkä suuntaan tieduistelin, mihinkä suuntaan..  "en mä tiedä.."  " joka suuntaan menevät"..  Päättäväisesti jatkoimme matkaa ja pääsimme jopa ohi pohjoisemasta lähestyvän purkkarin, kun olimme ns sisäkaarteessa.. :-)

Yhteysaluksiakin lähtee ja tulta näyttää tulevan..  Niillä nopeus n 29 kn, meidän 6 kn vastaan.. kunhan emme satu samaan aikaan satama-altaaseen, keskusteltiin.

Lisää kuvateksti
Ostara muiden joukossa
Hyvin satama-altaaseen ajo meni, ei ruuhkaa ja kas kummaa. pohjoisen aallonmurtavan alkupässä on poijuja vapaana kolme..  Ei kun sinne, sillä ns päävierassatama-allas oli tupaten täynnä kaiken laisia banderolliveneitä.  Myös muualla laitureissa, tulli, luotsi, paikallinen venekerho, oli veneitä tupaten täynnä, mutta veneistä 80%  oli matkalla ulos.. Vaihtopäivä, ajattelin mielessäni ja hymy oli mairea huulilla.

Vene poijuun ja ihmettelemään mikä hulapaloo Visbyssä on???  Selvisihän se nopeasti:  Jonkinsorttiset valtakunnalliset jokavuotiset politiikkapäivät.  Kaikki Ruotsin politikot olivat paikalla, valtakunnan TV, radio, iltapäivälehdet, jne


Meille kävi hyvä tuuri, että osa oli ehtinyt jututtamaan jo poliitikot ja lähtivät pois.. Mitähän nämä päivättuovat tullessaa tässä hulapaloossa?

Mtkaa kertyi 16 mpk
Lickershamn-Visby




2 kommenttia:

  1. Satuttiin mekin Paulan kanssa siihen samaan poliitikkojen viikkoon. TV:stä tuttuja naamoja tuli koko ajan vastaan katuvilinässä. Joko olette käyneet Peppi Pitkätossua tapaamassa? Vuokrattiin sieltä erittäin edullinen, paljon käytetty ja epäsiisti auto. Suosittelen.
    Täällä on sitten helteet ohi. Hyvää loman ⅔ teille!
    Toivottavat
    Kalle ja Paula

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula ja Kalle! Polikointi hyvinkin ja jonkinlaista hengenkohottajaista, höystettynä "kansantanhuilla" vai mitä tuo nyt oli.. Ensikerralla ei kannata menä Visby:n kesä-/heinäkuun vaihteessa..

    Meillä ilmastointi pelasi ja oli siistit kulkupelit, kun käytettiin omia fillareita Villa Villekulla matkalla. Pyörätietä koko matkan ja Peppiä ei näkynyt :-(

    Täälläkin helteet ohi ja vähän vettä ripsii aamusta. Pitäisi loppua puolilta päivin mutta sitten tulee kohtalaisen kova tuuli, joten otetaan taas fillarit esiin ja lähdetään "maakuntakierrokselle".. lämmintä nyt klo 9:55:32 +20 kuitenkin :-)

    Remppaintoa sinne ja muistakaa käyttäkää välillä Akvarelliä ulkona :-)

    VastaaPoista