sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

19.7.2015 Nexo

Päivä valkeni pilvisenä.  Pilvet roikkuvat alhaalla enteillen vesisadetta, joka alkoi puoliltapäivin.  Pitäisi loppua yön aikana ja samalla ilma selviää.

Päästös tehty :-)
Päivä käytettiinkin ihan vain lepäilyyn ja keskusteluun tulevasta reitistä, missä mitäkin olisi.  Yksi peruskysymys on päivämatkan pituus.  Jos se yritetään pitää 30-50mpk, niin vaihtoehtoja on vähän, sekä myös elokuulle jäävä "Ahvenanmaa-aika" lyhenee.  Toisaalta itärannikolla olisi paljon mielenkiintoisia paikkoja, joista naapuriveneet kertoivat ja nettiplokeissakin kerrotaan..


Jonkinlainen kompromissa siis tulossa joka tapauksessa, mutta piipusta pitäisi saada "valkoinen savu" nousemaan, kuten paavin valinnassa.. ja sehän saatiin aikaiseksi :-)

Lähdemme palaamaan takaisin Puolan kautta.  Seuraavat kohteet ovat karkeasti  Leba, Gdansk, Klaipeda. Joitain pysähtymispaikkoja saattaa tulla matkalle.
 Ensimmäinen tarkistuspiste on Gdansk, josta mahdollisuus mennä suoraan Gotlantiin.  Jos lähdettiin Klaipedaan, niin siellä katsotaan taas Gotlanti tai Liepaja.  Jos mentiin Gotlantiin, nousemme todennäköisesti itäpuolta ylöspäin ja Farön kohdalla sään ja miehistön mukaan eteenpäin.. tai Itärannikkoa Saarenmaan kautta..

Näin karkeasti on suunnitelma.. :-)

s/y Ostaran miehistö pääsi jälleen kerran yhteisymmärrykseen, sopu on säilynyt koko matkan.. jo monta vuotta, vaikeat asiat vaativat vain aikansa kypsytellä ja kanssaveneilijöiltä kerättyä informaatiota.  Kiitos sveitsiläiselle pariskunnalle ja puolalaisen vuokraveneen vähän iäkkäämmälle veljesparille.

Ja nyt tehtyä suunnitelmaa saatetaan muuttaa milloin tahansa.  Vaatii vain neuvoston kutsumisen kokoon..

Todennäköisesti lähdemme huomenna ja illalla siten että olemme tiistaina aamupäivällä Lebassa.  Huomenna täytetään tankit, käydään kaupassa ja tehdään eväät + päivänokoset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti