lauantai 4. heinäkuuta 2015

3-4.7.2015, Visby

Visby näytti meille parhaimman puolensa, ainakin ilmojen puolesta.  Helleraja paukkui ja aurinko paistoi.  Haasteena oli, että "kalkkilaivan" ihonvärin omaavat Itämeren kävijät eivät polttaisi hipiänsä pahasti..  Kertoimet ovat kovia, mitään suuria voittoja ei kuitenkaan saatu mutta pahemmilta vammoilta säästytty.


Vanhin siskoni antoi matkalle voidetta.. Oliko teksti jotain näin.. "Punaisen nenän ehkäisyys.."  Olemme miettineet, että toimiiko niin aamupunan kun iltapunaisuuden suhteen??  Nyt todettu, että kannattaa sipasta aamulla ja illalla.  Ei punota nenä pahasti ei..:-)  Kiitos!

Politiikkaa..
Yritetään jättää tuo politikointi ulkopuolelle kaiken.  Näin Visby on hieno kesäkaupunki.  Vanhassa kaupungissa  on saatu pidettyä sellainen "menneen perinteen tunnelma".  Muurin sisällä asuu pieni yhteisö, kuten "ennen" on asunut.  Kadut kapeita mukulakivikatuja/luonnonkivestä myös, talot pieniä ja somia, mitä ihmeellisimpiä..

Perinteinen "kaupoissakiertelypäivä" otti voimille, lämmin päivä ja hienoja pikkukauppoja paljon.. "Käsivarret" meinasi palaa..  Mietittiin, josko jätetään näitä kauppapäiviä vähemmälle tai lyhyempiä jaksoja tai jakaannutaan voimien mukaan tai jatketaan kuten tähänkin asti..  kestävyys kuitenkin kasvaa harjoitellessa.. :-)  Aika näyttää miten edetään..

Kipparin puuhamaa..
Lauantaina sain myös itsestäni irti niin paljon, että pesin veneen, täytin vesitankin (300L), sain katsottua tuulikulmatiedon autopilottiin, eli nyt päästään ajamaan autopilotilla tuulikulman mukaan.  Tämä varmasti "helpottaa" matkantekoa olennaisesti..(pientä sarkasmia :-) ) mutta tulihan katsottua tuo asia. Meillä on veneessä uusia, uudempia ja vanhoja mittareita.  Näiden keskusteluun/sovittaminen keskenään, eri tietoliikenneväylien kanssa, on käytetty multiplexeriä.  Toimiva systeemi, mutta pitä olla jonkinlainen harrastuneisuus/kiinnostus ko asiaan..

Lauantaina tehtiin päätös lähdetään jatkamaan matkaa Öölannin suuntaan.  Kohteeksi valikoitui Byxelkrok Öölannin pohjoisosassa.  Matkaa tulee olemaan 45mpk eli meidän vakio isompi siirtyminen.

Rakkauden muurilla
Rakkauden portti
Tätä päätöstä ja perinteisen jOne + Rea:n kesäjuhlia mentiin juhlistamaan rantabulevardille, Rakkauden muurin viereen.  Tämä Rakkauden muuri on osa vanhaa kaupunkia ympäröivää muuria, nimetty vain muuriksi, jonkin perinteen mukaan jota emme tiedetä..

Visby
Harmi että missasimme toisen kerran perinteiset kesäjuhlat, joita vietetty jo monta kymmentä vuotta..  Onnittelut vielä Isännälle, Emännälle ja lopuille ystäville :-)  Hengessä oltiin mukana, kuten viestittelyssä/kuvissa taisi tulla selväksi..  Syksyllä sitten uudestaan..

Nähtävyyksiä on ja parasta on tulla ne itse kokemaan.  Visbyyhyn pääsee lautalla, joita kulkee n.18 kertaa päivässä.  Esim Nynäshamista auto + viisihenkisen perheen lauttamatka on n 130€.  Siihen tietysti päälle ensin matka Tukholmaa..

Kumpi/kampi?
Visby vanhakaupunki
Ja paljon kiitoksia Oulun merenkävijöiden mukavalle purjehtijapariskunnalle neuvoista ja erityisesti Riitalle Johannan vihoittelevan olkapään hoitovinkeistä.  Nähtiin myös vilaukselta Helsingin Merenkävijöiden Bellamie miehistö. Heidät tapasimme lähtösatamassa Särkällä..  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti