perjantai 17. heinäkuuta 2015

17.7.2015 Svaneke-Nexo

Svaneke
Taas vähän huonosti nukuimme, ei paljoa mutta paremminkin olisi voinut. Liekö loppureitin epäselvyys vai yölliset kiinnittymiset.. Tiedä tätä.. Joka tapauksessa oli päätetty lähteä eteenpäin tänään.  Satama oli jo tyhjentynyt veneistä lähes puolilleen.  Oliko lähestyvä itätuuli aikaansaanut invaasion, vai tuleva viikonloppu?

Säätietojen tarkistus ja itätuuli voimistuu myöhemmin illasta, joten päätimme mennä Årsdaleen tai Nexokseen.. Årsdalen ohi ajaessa siellä eilen ollut X-vene oli lähtenyt, mutta päätimme kuitenkin mennä eteenpäin Nexokseen, Bornholmin toiseksi isompaan kaupunkiin, Rönnen jälkeen.
Reitti

Matkaa ei ollut kun 5,3mpk, joten olimme perillä heti klo 10 jälkeen.  

Hiljaiselta näyttää täällä, toisin kun Svaneke.  Onkohan niin, että noissa muutamissa suosikkipaikoissa väki pyörii, itäpuolella: Allinge, Gudhjem, Svaneke ja länsipuolella Rönne?  Ehkä tämä selviää joskus..  Nyt ainakin näytti, että saimme rauhan seisahtua ilman ympärillä olevaa turistihärdelliä.  Kaupat menevät kiinni pääsääntöisesti 17-18 välillä ja paikka näyttää muutenkin elävän kun "ruusuisen unta". Varmaan ovat  kaikki kesälomalla ja lähteneet pois..
Joka suuntaa kaareva seinä

Ajoimme ensin heti sisääntulon oikealla puolella olevaan satama-altaaseen, mutta kävelykierrokset jälkeen siirryimme lähemmäksi kalasatamaa, koska se vaikutti selvästi rauhallisemmalta.  Satamapalvelut on ihan edessä.  Muuta ei siten oikeastaan tehtykään. Kaupassa käynti ja vähän ympärille katselu.  Kaupasta ostettiin dvd video, joka katsottiin illalla, pienen 'tirkkusen' saattelemana. Kiva vaihtelu pitkästä aikaa seisahtaa ja jatkaa miettimistä/suunnittelua, mihin tästä jatkaisi...
Jotenkin on fiilis/tunnelma, että jollakin tavalla paluumatkalle, mutta mitä kautta?

Illan aikana päätettiin, että ei ainakaan lähdetä länteen, koska taas mentäisiin pääsääntöisesti vastatuuleen ja matka oli myös pidempi.  Jäljelle jää siis enään pari ilmansuuntaa S/N..  Tuo tuttu pari kouluajoilta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti