torstai 13. elokuuta 2015

13.8.2015 Seglinge-LappoLuontopolku

Matka Lappoon alkoi aurinkoisessa mutta tuulisessa säässä.  Aamuyöllä voimistunut pohjoisenpuoleinen tuuli puhkui 10m/s.  Tuulenpuuskat tulivat yli saaren myös meidän ankkurointipaikkaan. Onneksi ankkuri lähti irti pohjasta helposti, pohjan pohja-aines vain kuulemma pöllähti, Johanna totesi.
Emme lähteneet nostamaan purjeita tälle matkalle.  ”Keksi ja Tee”, kuten Tekesin eräässä sloukanissa sanotaan ja me lähdettiin tuolle linjalle. 
Keksittiin, että alussa voisi purjehtia, mutta on vain maili.  Sitten käännytään saaren suojaan ja kapenevalle väylälle.  Seglingen yli tulee kääntyileviä puuskatuulia.  Sitten puikkelehditaan Kumlingen eteläpuolella olevien pienten saarten lomassa, kohti koillista, enemmän tai vähemmän vastaiseen tuuleen, plotterin ja syvyysmittarin kanssa.  Nopeasti keksittiin, toiset ovat ihan järjellä perusteltavissa, joten siitä toimeksi...  Tee..

Täältä tullaan..
Ensimmäisenä huomattiin, että päätös oli oikea.  Tuuli oli navakkaa 10-12m/s.  Heti tämän jälkeen huomattiin, että tuossa kapeassa kohdassa vastaan tulee pari purkkaria ja takaa puskee päälle yhteysalus.. lisää hanaa, että ehditään alta pois.  

Lapon satama ja rauhallista..
Tämän jälkeen tuli tuo haasteellinen puikkelehtiminen saarten/luotojen välissä.  Ipad:llä oli merkitty reitti valmiiksi, jonka Johanna siirsi kartalle ja merkitsi kartalle paikat, missä milloinkin ollaan.  Jos sattuu joku laite pimenemään, niin pystytään jatkamaan silti.  Plotteri oli zoomattu tarkemmalle.  Hyvin tuo puikkelehtiminen meni, vaikka joutui pistämään pipon ja hanskat käteen.  Sen verran kylmä tuo pohjoistuuli oli.  


Lappo luontopolku
Kaikki meni hyvin ja päästiin Lappon vierassatamaan, joka odotti meitä auringonpaisteessa.  Lappo oli varsin mukava paikka.  Kaikki palvelut kohdallaan, saunassa jopa pefletit talon puolesta.  Ensimmäinen paikka tällä matkalla, että saunassa on pefletit valmiina.  

Reitti Seglinge-Lappo
Luontopolku, frisbeagolf-rata, muutama ilmainen polkupyörä lainattavaksi jne..  Siinä isännän kanssa jutellessa kävi ilmi, että kesä ei ole ollut satamayrittäjälle suosiollinen.  Nyt koulut ovat alkaneet ja veneilijät sitä myötä poistuneet.  Käytiin kiertämässä 5km luontopolku, lopussa jopa pari juoksuaskelta.. tuntui oudolta.. juosta.. minkä takia?  Järki palasi mieleen ja mentiin rauhallisemmin loppumatka.. J

Päivän saldo 17mpk + 5km



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti