perjantai 21. elokuuta 2015

21.8.2015 Hanko-Groplandet

Illat pimenevät
Vaikka kesäkuun käynnillä Hangosta jääi hapan maku suuhun, ei tuo happamuus poistunut vielä tällä käynnillä.  Jotenkin tämä paikka ei tunnu minulle "kotoisalta", jostakin syystä.  Eilen illalla, kun tulimme hankoon klo 17:30, oli tarkoitus ehtiä kaupoille.  Keskustaan kävellessä alkoi "nälkä kasvamaan" ja päätettiin yrittää hankkia punaviinipullo + kuohujuoma loppumatkalle.  Pelkona vain oli, että paikallinen alko menee kiinni jo klo 18.  Tämä aiheutti sitten jakaantumisen, minä lähdin etsimään pitkäripasta ja Johanna suunnisti tuttuun markettiin.  En kyllä muista olenko koskaan juossut tuollalailla pitkäripasto etsien, mutta tämäkin aarteenetsintä päättyi onnellisesti.
Googlen avulla löytyi kauppa ja JustOnTime, myymälänhoitaja oli pistämässä ovea kiinni, kun suoranaisesti "heittäydyin" kalteriverhon rakosesta sisälle.. Siinä tokasin neidille, hikeä otsalta pyyhkien, että ehdimpäs johon hän vastasi: ..juuri ja juuri..
Nyt ei tehty pidempiä etsimisiä, vaan tutut nautintoaineet matkaan ja nöyränä pyysin aukaisemaan oven.  Näin sesongin ulkopuolella sulkevat jo klo 18 viikolla ja perjantaisin sitten 20:00
Takaisin menin sitten kävelle ja ihme ja kumma, ei seuraavana päivä ollut jalat kipeät moisesta pyrähdyksestä..

Casino
Johanna halusi vielä lähteä aamulla katsomaan alennusmyyntejä, josko löytyisi jotain ja ainahan sitä jotain löytyy..  Seuraava kohde valittiin merikortista, Groplandet.  On samoja saariryhmiä Fladalandetin ja Modermaganin kanssa.  Näillä main meidän piti pysähtyä jo alkukesästä, kun tulimme Tallinnasta, Jussarön jälkeen, mutta silloin kiva etelän ja lounaan välinen tuuli vei meidät suoraan hankoon.

Tämäkin matka ajettiin koneella.  Tuuli oli 1-3m/s lännestä, joten koneella peruskierroksilla 5m sisäväylää pitkin ja aurinkoisessa sekä lämpimässä kesäsäässä saaristosta nauttien.  Alkaa olla jo vähän haikea mieli, sillä tänään on perjantai ja sunnuntaina on tarkoitus olla helsingissä..  Veneen ylösnosto ja kuljetus on sitten torstaina, joten nostoon ja sen valmisteluja mietitään samalla.. "ehtoopuolen asioita" sanoisi veneilijä..  
Puolustus toimii
Turvallinen tunne oliko vai huolestuimmeko matkalla, sillä puolustusvoimat on tosiaan aktiivisesti liikkeellä.  Kameran etäisyydellä porräsi alus jos toinenkin, mutta me emme silti nähneet edes sukellusvenettä, vai olisiko tästä johtuen..

Groplandet
Groplandetiin saavuttiin vähän ennen klo 15.  Samalla huomattiin, että vastarannalla oli merikarhujen tukikohta.  Käytiin katsomassa kuinka helposti saisimme keulan rantaan, mutta helppous/laiskuus voitti tällä kertaa ja laskimme keula-ankkurin.

Kesän eka GT
 Hieno ja suojainen paikka, tosin merikarhujen tukikohdan läheisyys sai aikaan tunteen, että tässä ollaan vähän kuin toisen takapihalla, mutta emme kuitenkaan jaksaneet lähteä etsimään toista paikkaa.
Ilta oli kaunis ja Johanna oli ostanut kaupasta limeitä, joten kesän ensimmäiset GT:t tuli nautittua.. ja taidettiin ottaa toisetkin samaan syssyyn.. :-)



Reitti Hanko-Groplandet
Matkaa kertyi vajaat 18mpk












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti