sunnuntai 23. elokuuta 2015

23.8.2015 Porkkala-Marjaniemi

Porkkala opas
Muistettavaa Porkkala Marinasta on, että vierasvenepaikat ovat tulosuunnasta, heti ensimmäisen laiturin tulosivustalla.  Tulolaiturin takana ja seuraavat laiturit ovat kausipaikkoja.  Yöpymismaksu on normaalisti 25€, mutta nyt saunan ollessa epäkunnossa, oli alennettu hinta 20€.  Sisältää sähkön ja suihkut.  Etsimme rannasta merkkejä luontopoluista tai muista nähtävyyksistä epätoivoisesti, kunnes rakennuksien ja pysäköintialueen takaa löytyi ilmoitustaulu, jossa oli ohje älypuhelinopastukseen.
Tämänkaltaisiin opastuksiin törmäsimme useampaan kertaan matkalla, lähinnä Ruotsin turistikohteissa ja linnoituksissa.  Mielestäni hyvä tapa, tosin ei voita itse kiertelyä.

Kotiin matkalla
Lomamatkan viimeiselle legille lähdettiin 1040.  Ilma oli tyyni ja kesäinen, mutta tuuli oli kääntynyt itään, joten vastatuulta luvassa..  Aika pientä tuo vastatuuli, jossakin vaiheessa enimmillään 4m/s luokkaa.  Kaunis sunnuntaipäivä oli saanut ihmiset sankoin joukoin liikkeelle.  Me pienoisessa vastatuulessa pukeuduimme pitkähihaisiin, mutta vastaantulleissa veneissä (myötätuuli) purjehtijat olivat kesäisesti bikineissä.

Särkkä
Ilmassa oli tietynlaista haikeutta, kun teimme matkaa 9m syväväylää pitkin kohti Helsingiä..  Ei paljoa juteltu, katseltiin ympärillä kulkevia veneitä ja sitä, tuleeko/lähteekö joku Tallinnaan.  Katajaluodon jälkeen tähyiltiin Särkälle.. näkyisikö siellä jotain ja sitten muisteltiin toukokuun pyörähdystä/testipurjehdusta Harmajan tietämillä..  Vastaan tuli paljon veneitä viikonlopunvietosta tai saattoihan osalta loppua kesäloma..

Marjaniemi
Nyt ei menty Särkälle, vaan saimme hyvällä onnella väliaikaisen paikan Marjaniemen purjehtijoiden kerhosatamasta, Marjaniemestä.  Sinne pääsee autolla, joten voisimme viedä osan tavaroista pois heti maanantaina ja paikka on muutaman aallon päässä Puotilasta, joka on hyvä paikka nostaa vene auton kyytiin ja suunnata moottoritielle.

Palkinto, vai yksi niistä?
Marjaniemeen saavuimme iltapäivästä 1530..  Matkan aikana hankittu "juhlajuoma" oli ollut jo useamman päivän kylmässä ja ei tämän esilleottamisessa paljoa neuvotteluja tarvittu, sillä nyt oli Oikea hetki.

86päivää, 1604mpk on takana :-)

Tosin päätimme päivän aikana jäädä vielä yöksi veneelle ja laitella illan aikana tavaroita kasseihin, sekä valmistella mastoa laskua vasten, eli muutama päivä/yö tulee vielä.


Niin ja päivän saldo oli muutakin kun maistuvaa, sillä matka oli 32mpk
Reitti Porkkala-Marjaniemi







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti