lauantai 15. elokuuta 2015

15.8.2015 Jungfruskär-Korpoström

Hylje?
Jungfruskär on käymisen arvoinen paikka.  Kihti antaa tälle paikalle vielä oman suolansa.  Jo muutaman päivän olemme miettineet loppureittiä ja mitä halutaan vielä nähdä/kokea.  Bengtskär on ollut näissä koko ajan mukana, josko olisi niin tyyntä, että pääsisimme siellä käymään, omalla veneellä.  Ruokakauppa on lähipäivien asia ja tämä kauppa ratkaisi tämän päivän kohteen, joka on Korpoström.
Sopivasti reitillä, kohti itää ja matkaa alle 20mpk.  Aurinko helliin meitä edelleen, tosin itäinen tuuli, minne se osuu, tuntuu viileältä. Näin on tuntunut koko kesän ja tuskinpa se tästä enää muuttuu.. siis tuulen tunne.. tunne tuulesta..
Kameravalvontaa..
Tutkavalvonta
Matka meni, hylkeitä pongaten, 2-3 metrin vastatuulessa.  Matkalla huomattiin, että meitä valvotaan näillä vesillä moninaisin välinein.  On tutkaa, tornia, kameraa ja sitten tietenkin ne välineet, joita emme huomaa.  hyvä näin, että pidetään huolta rajoista.
Korpoströmin palvelut ovat ihan kohdallaan.  Siistit saunat/wc-tilat mutta kauppa oli jo suljettu, koska kausi on jo ohi.  Lähin kauppa on saaren pohjoispuolella, ilmeisesti Verkkanissa, jonne matkaa 10km..  hetki mietittiin ja ei oikein napannut lähteä polkemaan tuota 10km (yhteensä 20km).  Päätettiin pyörähtää Nauvossa, jossa paremmat palvelut, myös Alko.  Punkkuhammas olkaa olemaan ihan ”karrella”, että ei varmaan kohta pysy suussa, vaan juoksee itse kauppaan.  Kaikki keväällä ostetut pari pulloa ovat menneet ja jo runsaat pari viikkoa olen imeskellyt ehtyviä tuoksuja pahvitonkan pussista.
Korpoström+skootteripojat
Täytyy vielä todeta tästä Korpoströmmistä, että nyt kauden ollessa ohi oli rauhallista, paitsi ohi vilistävät moottoriveneet ja vesiskootterit.  Näiden aallot ja melu aiheuttavat sen häiriön.  Sekä en jaksa lopettaa ihmettelyä noiden vesiskootterikavereiden päässä liikkuvia ajatuksia, kun laitureiden välissä pitää kaahata, mutta näinhän se on (toivottavasti) että pieni osa pilaa koko sakin maineen.


Päivämatkaa tuli vajaat 18mpk suoraan itään ja Turkusee kohti..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti