sunnuntai 2. elokuuta 2015

2.8.2015 Värdburg..

Merimiehet Liettuasta
Lepopäivä, kuten pitkän pk lenkin tai raskaan harjoituksen jälkeen tulee pitää.  Ajatus ja idea, kun kuluttavan treenin jälkeen on syöty energiavaroja, ne levossa palautetaan yli lähtöarvojen.. kunto kasvaa, tapahtuu ns superkompensaatio..  Tämä ei päde sitten ihan kaikkeen, kuten alkoholin käyttöön tai en minä tiedä.. ei kannusta ainakaan kokeilemaan..Päivä meni pitkälti levätessä, veneen pesussa ja kuivattelussa.  Aurinko paistoi lämpimästi, pilvettömältä taivaalta, simmarit päällä käyskenneltiin.


Suolasta on itämerenkin vesi, sillä joka paikassa, mihin merivesi oli päässyt, oli myös ihmeellinen kostea tahmakerros.  Näin aika moni paikka pestiin ja pyyhittiin, pitkästä aikaa.

Satamakapteeni työssään
Värdburg:n satamaisäntä on aika mukavan persoonallinen henkilö.  Takatukka on aika mahtava, sillä hänen takarastatukkansa ulottuu ihan kantapäihin asti.  Paksuutta tällä on hinaajan köyden verran, oikea viiden (5) tuuman ponnari.  Johanna kävi maksamassa tämän pivän satamamaksun ja samalla antoi 10kr kolikon ja pyysi vaihdettavaksi sen 5kr kolikoiksi, jotka käyvät suihkuun.  Kaveri iski silmää ja antoi 3kpl 5kr kolikkoa takaisin..  On hän mukava henkilö muutenkin, kun minäkin keskusteluissa mukana, ei tarvita aina Johannan hymyä ..

Liettuasta tuli aamulla klo 9 aikoihin vene.  Olivat purjehtineet sieltä edellisen yön.  Muutaman sanan vaihdoin heidän kanssa ja sanoivat tuulen olleen  enemmillään n. 13m/s ja aamulla klo 6 jälkeen alkoi tyyntyä.  Eli vieläkin vähän kaivelee tuo eilinen, kun keli oli noinkin kova..  ja samalla kumarrus Johannalle syvenee.. varpaat näin melkein suussa.. niin, kummanko?

Suojalauta kylkikiinnityksessä
kun kuorma-autonrenkaita vastassa..
Toinen päivän ihmetys on veneiden kiinnittyminen.  Onkohan minussa vain niin pinttinyt Suomalainen perusjunttius, että ajattelen asioita  näin: jos satamassa on vapaita paikkoja, en kiinnity toisen kylkeen, vaan otan oman vapaan, rauhallisen paikan.  Ilmeisesti näin, eikä niin tai kyseessä on vain kokemattomuus ja kapea katse.

Sataman valot..
Tämä tuli mieleen siitä, että vaikka tässä Värdburgin satamassa on vapaata laiturimetriä yli 100, tuli Tanskalainen Bianca vene meidän kylkeemme kiinni.  Siinä juteltiin ja sanoivat olevan vain vähän aikaa, lähtevänsä aamuyöstä jatkamaan kohti Tanskaa, klo 4 aikoihin.  Toivottavasti lähtisivät hiljakseen, että saadaan nukuttua rauhassa, eikä jyrättäisi konetta/keulapotkuria heti kyljessä käyntiin.

Syötiin varamuonavarastosta eka hernerokkapurkki.  Ai että oli hyvää näkkileivän kanssa :-)

Huomenna on tarkoitus lähteä kohti Herrvik:ä ja siitä ylöspäin Fårötä kohti..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti