sunnuntai 16. elokuuta 2015

16.8.2015 Nauvo eli Nagu

Kauden lopetusALE
Matka Nauvoon meni yhtä aurinkoisessa säässä, mitä oli eilinen.  Veneitä nyt sunnuntaina on huomattavasti enemmän liikkeellä.  Osa palailee viikonlopun vietosta, osalla varmaan lomat loppuivat.  Me ajelimme hissukseen kohti Nauvoa ja odottaen, että Nugu tyhjenee viikonlopun viettäjistä.  Vähän jännitti, että onko satama vielä täynnä, kun moottoriveneitä huristi kovaa vauhtia ohi samaa kohdetta kohti, mutta huoli oli aiheeton, sillä suurin osa niistä tankkasi veneen ja jatkoivat eteenpäin.  

Kallio PuuCee
Satamassa oli hyvin tilaa.  Satamamaksu 27€ on korkein pitkästä aikaa, mutta Tanskan hintoihin nähden kohtuullinen.  Aika vilske satamassa kävi pitkin päivää ja iltaa.  Viimeiset viikonlopun viettäjät lähtivät eteenpäin vasta 18 jälkeen.  Osa jäi vielä tulevalle viikolle.  Meillä päätarkoitus oli tietysti käydä Nagussa ja sitten kaupoilla, ostamassa viikon eväät..

Nagussa tilaa
Mielenkiintoinen keskustelun kävin kauppareissulla Alkossa.  Hurmaava nuorineito oli kassalla ja kysyin siinä maksaessani ostosta,  ”.. Onko kovasti hiljentynyt näin elokuun viikolla?”  Hän vastasi tähän:”.. kyllä on selvästi.  Sen huomasi heti, kun koulut alkoivat”.  Tätä sitten vähän komppasi ”.. Niin koululaiset poistuivat alkosta?”  johon neiti ”.. juu, koululaiset poistuneet, mutta eivätköhän palaa taas loppuviikosta..”  Molemmat tästä kivat narut saimme ja Kiitos hänelle tästä..
Onkohan tässä muuten uusi ratkaisu Suomen alkoholipolitiikkaan.  Pidetään koulut auki ympäri vuoden, niin kulutus laskisi?? 

Matkaa kertyi 15mpk


Seuraava kohde on Björkö ulkosaaristossa.  Torstai/perjantai paikkeille on luvattu tyyntä keliä Bengtskärin tietämille, joten lähdemme sinne päin ”kytikselle”, luonnon keskelle ja kun on muutenkin luvattu auringonpaistetta koko viikoksi.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti