lauantai 22. elokuuta 2015

22.8.2015 Groplandet-Porkkala

Merikotka
Aamu valkeni aurinkoisena.  Yöllä heräsin tai eihän se ollut vielä yötä, ennen puoltayötä, ääniin kun joku ankkuroi pimeässä tähän lahdenpohjukkaan.  Meillä oli mastossa ankkurivalo ja peräkannella vielä tunnelmavalona myrskylyhty, joten pieni vilaisu ja takaisin nukkumaan.  Aamulla heitä ei enään näkynyt.

Tämän päivän matka on sitten vähän pidempi.  tarkoitus on mennä Porkkalanniemeen ja josko tilaa löytyisi Porkkala Marinasta.  Reittinä jatketaan sisäväylää itäänpäin, mutta sitten on tarkoitus oikaista suoraan pienempää 3,7m väylää pitkin mahdollisimman suoraan porkkalanselälle ja porkkalanselän poikki porkkalanniemen itäpuolella olevaan marinaan.  Ilma oli yhtä aurinkoinen, mitä eilen, tuuli sama tai vähän tyynempi.  Näin moottorimarssilla eteenpäin klo 0945 ja seuraksi saatiin muutama merikarhujen vene Groplandetilta..
Rannikkovartiosto porkkalanselällä

Siinä sitten peräkanaa ajettiin muiden kanssa itääkohti, tosin vain me käännyimme Fjärdskärin loiston jälkeen itään lähtevälle 3,7m väylälle.  Tämä väylä puikkelehtii enemmän ulkosaariston kautta porkkalanselälle.  Porkkalan selälle tullessa meitä vastassa oli rannikkovartiosto.  Puolustusvoimat olivat ilmeisesti merellä ja emme tämän kummemmin vaihtaneet kuulumisia, vaan jatkoimme itää kohti yli porkkalanselän.

Saavuimme porkkala Marinaan n. klo 15 maissa ja meillä kävi hyvä
Porkkala Marin
tuuri, sillä satamassa oli vielä kohtuullisesti tilaa.  Paikalla oli myön muutama vene lauttasaaresta, HSK:n venesatamasta.  Siellä pidetään tänä viikonloppuna jokavuotinen uiva venenäyttely ja siellä venettään pitävät joutuvat lähtemään pakosalle uivan venemessujen tieltä.

Päivä oli edelleen kesäinen, mutta kun aurinko alkaa painumaan alemmaksi, niin ilma alkaa heti nopeasti viilenemään .  Samalla alkaa tulemaan hyttysiä, joten alkavaa syksyä lämpötilan mukaan, mutta hyttyset tuovat kesäisen tunnelman.. :-)

Porkkalaan tutustuminen jäi vain rannan ilmoitustaulusta löytyneen nettiosoitteen varaan.  Tästä linkistä löysimme lyhyet kertomukset porkkalan vaiherikkaasta historiasta ja youtubesta sitten lisää.  Näin meille selkisi pikku hiljaa kuinka laajasta alueesta oli kysymys.  Tähän alueeseen ei ihan pelkillä polkupyörillä tutustuta, vaan täytyneen tulla auton kanssa päiväretkelle tuonnempana.

Matkaa kertyi vajaan 36mpk ja matkalla nähtiin myös merikotka liitelemässä (tai näin arvailtiin).  Harmi, että oli vain vaikea kuvattava näin kaukaa..
Reitti Groplandet-Porkkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti