tiistai 30. kesäkuuta 2015

30.6.2015, Gotska Sandön-Gotland / Lickershamn

Aamu herätys 6:30 ja valmistautuminen lähtöön.  Yö tuli nukuttua paremmin kun siirryttiin rantavesiin.  Kumppari oli yön kuivumassa etukannella, mutta aamukaste oli vielä tiukasti sen pinnassa.  Sitä kuivatessa aurinkon paisteessa tuntui että on ensimmäisiä vähän lämpimämpiä aamuja.. siis kesän henkäys..

Vesi on tällä paratiisisaarella kirkasta.  Johanna sanoikin, että ollaan kuin Aatami ja Eeva, kahdestaan autiolla saarella.  No, on saarella muitakin, saaren keskellä on kylä ja muita veneilijöitä tosin matkaa heihin useampi kilometri.

maanantai 29. kesäkuuta 2015

29.6.2015 Gotska Sandön, Day at Paradise...

Aamu Gotska Sandössä ei auennut paisteessa, kuten eilinen ilta oli loppunut.  Myöhään illalla voimistunut tuuli keinutti venettä enemmän, mitä kehdon kuuluisi keinua ja täten aika-ajoin keinunnan ääri liike sai unen katkeamaan.  Aika ihmeellisesti mainingit tai laivojen aallot aikaan saivat nuo ääri liikkeet.  Tuuli tuli lounaasta ja ankkuri paikkaan suoraan osunut, mutta jotenkin yli kahden km päässä olevan niemen takaa tuli aaltoja, mitkä kääntyivät tähän rannalle...
Las Palmas Entry..

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

28.6.2015 Huvudskär-Gotska Sandön

Huvudskäristä lähtö venähti hiukan, ei niin hyvin nukutun yön jälkeen ja ankkuria nostettaessa, mukana nousi vanha kalaverkkojata, jossa oli mukana kohtuullinen tukko meriheinää ja savea.  Eilen ankkuroitaessa uudestaan, oli ankkuri täysin puhdas, eli siinä kohtaa näytti olevan hiekkaa, mutta nyt kunnon savijästiä..
Gotska Sandön auringonlasku
Ei muuta kun leka sen verran ylös että puukolla pääsi irroittamaan verkon ja sitten tökkimään savipaakut pois + harjalla "kiillotus" päälle + työvälineiden ja vaatteiden pesu.

lauantai 27. kesäkuuta 2015

27.6.2015 Wasahamnen-Huvudskär..

Eilen ei ollut lähtöpäivä, vaan se on tänään lauantaina :-).. tähän sopii hyvin Suurlähettiläiden mukaansatempaavat laulunsanat "Kun tänään lähden otan mukaan mitä tarvitsen,
taivaalta tähden valitsen ja sitä seurailen. Kun tänään lähden en taakse aio vilkaistakaan
taivaalta tähden valitsen vaikken sitä kiinni saa.  Jotain ihmetyttää kun se kysyy mihin meen
Ja mä vastaan: "Mihin vaan"  Ja se kertoo mitä kuuluu ja miten sillä menee, se tekee lähdöstäni paljon helpompaa.."  Parit kerrat tuotakin värssyä työmatkoilla hyräilty, kun kotia kiire ollut.. :-)

perjantai 26. kesäkuuta 2015

26.6.2015, Day 4, Oh think twice, it's another day ..

Kellon herätykseen heräsimme, ilta pitkään meni.
Ei jaksais nousta, niin lämmin vällyn alla on.
Ylös kampeaa hän, aamutoimille rientään.
Sieltä palattuaan huomaa hän, Hän noussut on.
Hiljaista aamupöydässä on, ei tunnu normaalilta tää.
Aamupala, kauppaan ja menoksi, ei lähde tää lennoks'.
Taivas pistää vastaan, vettä niskaan nappaa.
Kauppaan ja plään..  mikä plään?

torstai 25. kesäkuuta 2015

25.6.2015, Day 3 at Stockholm

Polje, polje, poooljjjjeee...  Kyllä sitä ketjua riittää ja riittihän sitä.  Eikä ole vielä lähelläkään loppumista.  The Royal National city park, An Historical Bike Ride oli oppaana ja sitä lähdettiin toteuttamaan.  Tähtäimessä Vickanin linna, josko nähtäisiin heidät leikkimässä nurtsilla.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

24.6.2015, Day 2 at Stockholm...

Frida..
Päivän epistola alkoi muodostua aamun sateesta.. siis illalla jo satoi ja vähän sadetta oli vielä aamullakin.  Ennuste lupaili että poutautuu pikkuhiljaa kunnes taas myöhempään illalla ripottelee taas..  Näin päivän plan muuttui, tänään ei menty pyöräilemään 60km puistolenkkiä, vaan vietetään kaupunkipäivää.  Heti aamusta missatiin, nukuttiin vähän pitkään ja oltiin Abba museon portilla liki tunti aukeamisen jälkeen.

tiistai 23. kesäkuuta 2015

23.6.2015 Vaxholm-WasaHamnen(Stockholm)

Pieni on maailma, missä ei Lahden purjehdusseuran veneitä tai jäseniä tapaisi.  Vaxholmissa vastaan tuli seuramme Naiskippari Elisabeth.  Vene on vaihtunut Infernosta Finngulfiin ja jalkojakin lisääntynyt, mutta LPS:n lippu liehui perässä ja tämä kiinnitti huomioni.  Viimeksi tapasimme sisävesillä, Ykskoivussa, joka on yksi seuran tukikohdista.  Treenasivat naisistolla Päijännekisoihin, olikohan vuosi jotain 2004??  Ei saata muistaa enään..
Vaxholm ja LPS-lippu

22.6.2015 Yxlan (Sillviken)-Vaxholm...

Sillvikenin lahdenpohjukka
Sillvikenin lahdenpohjukka on ihan kelpo pysähtymispaikka ja varteenotettava vaihtoehto Furusundin huvivenesatamaan, jos ei pelkää ankkkurin kanssa touhuta.  Rauhallinen ja suojaisa.  Nukuimme kuin aviopari..   koko yön levollisesti.  Illalla oli kiva katsoa ohiajavia risteilyaluksia, niiden valot alkoivat hämärässä näkyä kivasti.  Toisilla kohde Maarianhamina, Helsinki, Tallinna, jne..

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

21.6.2015 Håkanskär-Yxlan (Sillviken)

Aamun merinäköala, Håkanskär
Hyvin nukutun yön jälkeen, alkoi aamulla aikaisin taas keikuttamalla. Tuleeko nuo mainingit n. 6 nm päässä menevistä lautoista?  Tiedä näitä mutta Håkanin saari on tutustumisen arvoinen, jos keli vain sen sallii.  Aamupalan jälkeen katsoimme päivän alustavan reittisuunnitelman ja tässä vaiheessa ei vielä tiedetty, oliko päivän päätepiste Vaxholm, Yxlan vai jokin muu..

lauantai 20. kesäkuuta 2015

20.6.2015 Maarianhamina-Håkanskär...

Eka blokipäivitys ja mobiililaitteella :-)
Johanna tuossa laittoi aamun tunnelmia ja siitähän ne ovat nousseet oikein huimiin lukemiin.  Matka Ruotsin puolelle meni vähätuulisissa olosuhteissa, vanhaa maininkia tai rahtilaivojen aikaansaamia aaltoja oli koko matkan, sen verran että nostettiin isopurje tasoittamaan menoa..  auttoiko vai ei??  sitä on vaikea sanoa, mutta muutaman myötätuulikymmenyksen ehkä antoi.  Nyt on erilaista mitä matka Maarianhaminaan.. :-)
Ruotsin aluevesillä

20.6.2015 Maarianhamina - Ruotsi

Lähtö Maarianhaminasta klo 9.16, aurinko paistaa, eikä tunnu kylmältä 😊
(normivarustus päällä - pitkät kalsarit jne)

perjantai 19. kesäkuuta 2015

17-19.6.2015 Maarianhamina...

Kolme viikkoa alkaa olla takana ja ollaan päästy sekä tutustuttu Maarianhaminaan.  Ensimmäinen pyykkipäivä oli, sitten vähän siivottiin ja taas suunniteltiin seuraavaa/seuraavia etappeja.  On vähän odoteltu ilmojen lämpiämistä ja sopivaa tuulen suuntaa, joka näyttää tulevan kuin tilauksesta huomiseksi lauantaiksi, tosin kevyenä, ehkä..

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

16.6.2015 Källskär-Maarianhamina, Pitkä Ikävä..

Källskär oli koettu ja siellä kiva ilta vietetty.  Vielä illalla pohdittiin myöhään mahdollisia reittivaihtoehtoja, kieeretäänkö etelästä, pohjoisesta vai ihan suorinta tietä.  Mihin kellonaikaa on hyvä lähteä.. Aamusta, sillä viikkoon ei olla käyty kaupassa ja toisistamme eläminen (syöminen) kiihtyy.  Tähän mennessä se on ollut intohimoa mutta päätettiin jättää vielä kokematta, mitä nälän tunne tuo lisää tuohon intohimoon.  Aamusta matkaan jotta ehditään käydä kaupassa,

tiistai 16. kesäkuuta 2015

15.6.2015 Karlby-Källskär


Karlby:n meitä jäi kaipaamaan koko kylä, vaikka tulimme myöhään iltapäivästä ja lähdimme heti puolen päivän jälkeen.. Vilkuttajia oli rannalla kuin ennen vanhaan purjelaivan lähdettyä satamasta pitkälle reissulle :-) ..

maanantai 15. kesäkuuta 2015

14.6.2015 Utö-Köökari (Karlby)

Säätiedotus piti paikkansa ja sunnuntaiaamu "valkeni" sateisena.  Ei satanut kovasti mutta tihutusta tuli tasaisesti ja sitten "ropsahti".  Edellisenä iltana olimme istuneet iltaa luotsiporukan kanssa, olihan siinä myös paikallinen mieskin. Hän oli tullut rakentamaan aikoinaan hotellia ja kas kummaa, Utön leidi oli vienyt hänen sydämensä ja sillä tiellä on edelleen.

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

13.6.2015 Utö, Hääpäivä..

Oliko sattumaa vai ei, että olemme Utössä, Suomen eteläisimmässä asutussa saaressa juuri hääpäivänämme?  Sattumaa kenties enemmän, kuin suunnitelmallisuutta.  Täällä nyt kuitenkin ollaan, paljon on tapahtunut näinä yhteisinä vuosina ja varmasti paljon tapahtuu vielä tulevaisuudessa.
UTÖn Majakan kirkko
UTÖn majakka

lauantai 13. kesäkuuta 2015

12.6.2015 Jurmo-Utö

Perjantai ja aika lähteä kohti Utön majakkasaarta.  Suomen eteläisin asuttu saari.  Sää on lähes pilvetön, lämpötila normaali eli vähän yli +10 astetta ja tuulta kivasti n.

torstai 11. kesäkuuta 2015

10.6.2015 Örö-Jurmo

Jurmo, tämä kauniin karu ulkosaariston saari.  Olen itse käynyt täällä 1989, eli aikaa siitä on vierähtänyt jo jonkin verran...

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

9.6.2015 Örö ja Pitkä Ikävä..

Pitkä Ikävä on Örössä tien nimi, joka kulkee saaren eteläkärjestä pohjoiskärkeen.  Nimitys on tullut varusmiesten..

maanantai 8. kesäkuuta 2015

7.6.2016 Hanko..

Kaikki puhuvat Hangon hienoudesta ja mahtavuudesta.  Ehkä alan lähestymään keski-ikää, kun paikka ei saanut "syttymään"..

lauantai 6. kesäkuuta 2015

6.6.2015 Jussarö-Hanko..

Alkuperäinen suunnitelma oli yöpyä jossakin luononsatamassa ennen Hankoa, mutta mukava etelätuuli tänään, sekä luvattu kova länsituuli huomenna, sai meidät muuttamaan suunnitelmaa siten,

5.6.2015 Tallinna-Jussarö..

Aamuherätys perinteisesti Kukonlaulun aikoihin mutta tällä kertaa valmistelut sujuivat "rutiinilla", vaikka kello on 6:00..

torstai 4. kesäkuuta 2015

4.6.2015 Aurinkoinen päivä Old City Marinassa..

Siirryimme Piritan satamasta tiistaina keskustan Old City Marinaan, koska seuraaviksi pariksi päiväksi oli luvattu kovaa lounaan- ja lännen välistä tuulta.  Kyseiset tuulensuunnat käyvät juuri ikävän sivusta Piritan vierasvenepaikkoihin ja sunnuntain..

1-3.6 Tallinnan humussa...

Vene-elämään opettelu oli alkanut Suomenlahden ylityspurjehduksella.  Talven jälkeen opettelua ja erityisesti totuttelua. Aamutoimet, missä mikin tarvike sijaitsee jne..  Osa, viimeiset "nyssäkät", etsivät vielä paikkaansa..

maanantai 1. kesäkuuta 2015

31.5.2015 Helsinki-Tallinna (Pirita)

Riki Sorsan laulun sanat menee jotenkin näin.. "..tää on se ilta, tänään se tapahtuu, ehkä tätä juttua liikaakin oottanut oon, mutta se varmaan sen arvoista on.." ja kertsissä jatkuu ".. kahdestaan tänään