perjantai 12. kesäkuuta 2015

11.6.2015 Jurmo ja Lahden purjehdusseuran kokoontumisajo..

Saaristolaiskirkko 1846
Jurmo on karu, mutta pidämme paikkaa varsin ..
kauniina, terapeuttisena.  Alkupuoli kesäkuusta on ollut sen verran kolea, että veneilijöitä ei paljoa näy.  Saarella saa "käyskennellä" ihan luonnon keskellä, ilma tuntuu raikkaalta, taivasta on jokapuolella, tuuli vain humisee ja kivet jalkojen alla "kihisee"..  Rauhallista
 Saaren keskellä oleva saaristokirkko on vuodelta 1846 jonka katosta roikkuu vanhan purjelaivan pienoismalli.  Ilmeisesti jonkun merimiehen rakentama ja laiva tuli heti muistikuviin viimekertaisesta käynnistä, lähes 30v takaa..  





Pirunpelto?
Samoin miljoona + 1 nyrkinkokoista kiveä poimuilee idästä länteen.  Jotenkin kaikki sokkelien viren kivet ovat kasaantuneet tunne.  Teki oikein hyvää jaloille, kävellä saaren itäosaan ja vielä takaisin :-).
Kivikoista taidetaan käyttää nimitystä Pirunpelto, mistä sitten nimi tuleekaan ja tarkoittaako tuota pienempää kiveä vai sitten toisaalla olevaa isompaa kiveä olevaa aluetta, joka oli metsänhoidollisesti kulotettu juuri.  WWF ja Metsähallitus tekivät parhaillaan luonnonsuojelullisia toimenpiteitä saarella, tarkoituksena palauttaa alkuperäistä kasvillisuutta.

Jurmon satama aamulla
Iltapäivästä satamaan alkoi tulla veneitä.  Ensin ihmeteltiin venettä, jossa oli JäPS:n lippu perässä.  Valtameripurjehtija Ilkka, Jämsän Pursiseurasta, oli lähtenyt liikkeelle.

Kansimies Janne
Ei mennyt kauan kun kummasteltiin isohkoa ketsiä, joka parkkeerasi satamaan, nuori miehistö mukanaan.  Veneen kääntyessä perästä paljastui nimi Vahine ja samalla tuli mieleen seurani Lahden Purjehdusseuran junnujen viime viikonloppuna alkanut purjehdusretki ko veneellä.  Näinhän se on, että tiemme kohtasivat Jurmossa ja tuttuja kasvoja mukana.  Vahisen kipparina Petri Maaranen Jyväskylästä, LPS junnut kyydissä vanhistettuna muutamalla junnun vanhemmalla, me ja Ilkka. Oikea Päijänteen veneseurojen kokoontumisajo :-)   Päästiimpä tutustumaan vielä illalla Vahiseen, joka on tyypiltään SWAN 65.  Veneen seikkailusta löytyy tietoa tästä linkistä. Kirkas on taivas ja niin on vesikin, tosin veden ja ilman lämpötilat ovat hyvin lähellä toisiaan, n +10 ..



Vahine
Välipalaa ennen saunaa




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti