torstai 4. kesäkuuta 2015

4.6.2015 Aurinkoinen päivä Old City Marinassa..

Siirryimme Piritan satamasta tiistaina keskustan Old City Marinaan, koska seuraaviksi pariksi päiväksi oli luvattu kovaa lounaan- ja lännen välistä tuulta.  Kyseiset tuulensuunnat käyvät juuri ikävän sivusta Piritan vierasvenepaikkoihin ja sunnuntain..
kokemuksista, päätimme siirtyä suojaisempaan paikkaan.  Piritasta tankki täyteen dieseliä (1,21€/litra) ja kohti keskustaa.

Old City Marina on samainen paikassa, mihin ns "Tallinnan laivat" tulevat ja lähtevät.  Piritassa meidän kokoluokan veneen satamamaksu oli 27€/vrk ja keskustassa se on 45€/vrk eli keskustan läheisyydestä ja ihan tasokkaista palveluista/-tiloista on korkeampi hinta.

Piritassa leijui myös outo "haju", jonka eräänä aamuna, ympäristöä tutkiessani, paikallistin lähtevän aallonmurtajan kaupunginpuoleisen rannan liejukerroksesta.  Toivottavasti sitä ei tule lisää kesän edetessä ja vesien lämmetessä..

Paljon on Tallinnan kaupunkia kierrelty edes ja takas, jalan ja fillareilla joten on aika siirtyä eteenpäin.  Alkuviikosta ajatus oli lähteä tänään torstaina, mutta kova lännenpuoleinen tuuli ei houkutellut kryssimään vastatuuleen.  Perjantaille on luvattu inhimillisempää tuulta, tosin aika vastaista edelleen ja jos ennuste pitää kohtuullisesti kohdallaan, lähdemme perjantaiaamuna kohti Jussaröä. 

Jussaröä tavoitellaan mutta jos tuulensuunnat antavat myöten niin mitä lähemmäksi Hankoa päästään, sitä parempi ja toisaalta jos on oikein vastaista, niin saatetaan mennä lähemmäksi Inkoota.. aika näyttää..

Ensimmäinen toimimaton laite on myös löydetty.  Tämä on kevättalvella ostettu kameran akun matkalaturi, joka pikemmin purkaa akun kun lataa.  Asia tulee korjattua siten, että Elmeri lähetti matkahuollon kautta vanhan verkkovirtalaturin Hankoon, josta sen käyn hakemassa maanantaina.

Seuraava pidempi pysähtyminen on sitten Maarianhaminassa, joten toivottavasti aamulla tuuli on vähän laantunut ja suuntakin voisi olla mahdollisimman paljon Etelän puolella :-)  toivoopi kansipoika..
Sukellusvene Lembitin kansimies..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti