keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

24.6.2015, Day 2 at Stockholm...

Frida..
Päivän epistola alkoi muodostua aamun sateesta.. siis illalla jo satoi ja vähän sadetta oli vielä aamullakin.  Ennuste lupaili että poutautuu pikkuhiljaa kunnes taas myöhempään illalla ripottelee taas..  Näin päivän plan muuttui, tänään ei menty pyöräilemään 60km puistolenkkiä, vaan vietetään kaupunkipäivää.  Heti aamusta missatiin, nukuttiin vähän pitkään ja oltiin Abba museon portilla liki tunti aukeamisen jälkeen.
Poislähtiessä huomattiin, että olimme ajoissa, sillä lippuluukulla oli silloin pituudeltaan lähes nelinkertainen jono.. Enakkovarata voi mutta lisämaksua vastaan..

Frida 2
Eme tuolloin vielä aavistaneet, miten päivä alkaisi muodostumaan tuon yhden suosituimman lauluyhtyeen laulunsanojen mukaan..  Gimme, gimme.. take a chance on me.. money, money.. rich mans world.....  Abba näyttely oli .. hmm. ihan ok.  Kivoja interaktiivisia osia, joissa pääsi toteuttamaan itseään.. mutta pieni poika tai tyttö, sisällämme ei vielä nousseet siivilleen..  Tähän sopii siteerata Vesa-Matti Loirin laulua.."-Joka pojalla on siivet olkapäissä,. joka pojalla on siivet kantapäissä,. " jne.. hyvällä alulla kuitenkin päivään.. näyttelystä poistuessa, poutaisempaan päivää.

Sitten meinasi masennus tulla.  Lähdimme taaplaamaan kohti tuntematonta, ilman kohdetta.  Jossakin tuolla on kuulemma kauppa.. Supermarket.. evästä, kynsisakset (nykyiset eivät tyydytä.).. ja sanallisien ohjeiden mukaan matkaan..  persana, ei löytynyt..  lomps, lomps, lomps.. kortteli ja toinen jne..  viimein vaisto sanoi: käänny.  Siis kohden keskustaa.. jano alkoi olemaan.. kahvila.. pientä välipalaa.. kauppoja.. erikoisliikkeitä.. Ei ensin kahvilaan ja kofeiinia + sokeria koneesen..  Samalla tajunta alkoi palaamaan ja aloimme luomaan suunnitelma..  "mitenkäs se kunkun linna" sanoi Johanna..  Kännykkä esille ja selaamaan.. auki vielä ja matkaa on n 25min kävellen..  Siis muhfinsit+kahvi kiduksiin ja jalkaa toisen eteen..  Päivän pelastus ja nitoi aamunkin kivasti kasaan..
Kahvipöytä

On tämä Ruotsin monarkkia aika moista, näin hämäläisistä saappaista katsoen, sillä oli Kunkun linnassa loistoa ja Glamuuria.  Pintapuolisesa vajaan kolmen tunnin sessiossa sai jonkinlaisen käsityksen historiasta ja nykypäivästä.  Näki ne juhlasalit, joissa kuninkaallisien vieraat illastavat, vielä näinä päivinä.. En osaa sanoa, mistä abbalaiset ovat laulunsanansat tehneet.. todennäköisesti sieltä sun täältä, kun ovat omaa polkuaan kulkeneet..

Makuukammari.
Kunkun Linnan jälkeen suunnattiin "kylille".  Mieli erittäin positiivinen loistosta, jonka näimme ja siitä, että tulimme ulos museon kautta, juuri oikealta puolelta palatsia ja matka näin kaupoille lyhyempi..

.....
Jaloissa alkoi jo tuntua, oltiinhan oltu liikkellä (jalan) jo 6 h..  REA, REA, 30%, 40%, 50%.. Tätähän oltiin myös hakemassa :-)  Tuska helpottui.. takki, merikarttoja.. mitenkä kenkiä??  Ei löytynyt kenkiä tällä kertaa, jotain muuta mutta hyvillä mielin lompsimme takaisin veneelle, rantakatua pitkin..  Elävää elämää, iloista sellaista, oikein mukavaa ja miellyttävää.. tähän voisi tottua, kun ihastumisesta selviää!!

Plan ?
Siis Abban menestymisestä, kuninkaalliseen loistoon ja shoppailuun..  Abban säveliä myhäillen..

Illalla aloimme suunnittelemaan torstain päiväohjelmaa.. ahkeruusOlusta nauttiessa (päivän ensimmäinen. huh..) ei, vielä ei ole aika olla ihan paikoillaan, olla tekemättä mitään.. Sisäinen löytömatkailija juoksee ja VIRTAA on, Johanna levittelee karttoja ja mittailee matkoja.. Tämä polkupyöräreitti on vajaat 40 km, tuosta voisi oikaista..  Vickanin koti on tuolla..jne..

Tämä suunnittelu on osa matkaa, on ollut jo talvesta lähtien.  miten ne toteutuvat?  Se on meistä jokaisesta itsestämme kiinni,.. "Jos et ota askeltakaan, pysyt paikallasi"  siinäkään ei ole mitään väärää, mietimme.. Tämä hetki eletään näin..

ps.. Satamaan kuuluu kivaa live-musaa vanhan kaupungin suunnalta.. kivat jamit siellä.. Ehkä ensi kerralla voimme osallistua siihen.., tosin jo uusia kohteita kaiholla katsotaan.. Gotland...

Niin, päivän saldo?  Askelmittari nyttää yli 15 t askelta, matkaa yli 15 km.. kerroksiakin tuli..









2 kommenttia:

  1. Tukholma on hieno kohde. Minua ilahdutti Abba museo, mikä on minulta edelleen käymättä. Hienoa onnseurata matkaanne, mutta ihmetten miksi aiemmat kommentit eivät ole saapuneet perille ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Tiina ja hyvä että nyt tuli kommentti perille :-) Kiitos! Aika ero painaa päälle ja meinaa nämä aamut vähän venähtää. Katsoin komenttiarkistosta ja en niitä sieltäkään löytänyt?? Ihmeelistä on tietotekniikka aika-ajoin.. sellaisen olen huomannut, että google chromen selaimella toimii parhaiten..

      Poista