lauantai 6. kesäkuuta 2015

6.6.2015 Jussarö-Hanko..

Alkuperäinen suunnitelma oli yöpyä jossakin luononsatamassa ennen Hankoa, mutta mukava etelätuuli tänään, sekä luvattu kova länsituuli huomenna, sai meidät muuttamaan suunnitelmaa siten,
että Hanko kutsui saman tien.  Matka taittui mukavasti, jopa niin mukavasti, että missasimme Hangon edustalla idästä suoraan Itäsatamaan johtavan väylän, joten kiersimme ns syväväylän kautta ja ajoimme Itäsatamaan lännestä.

Meidän kanssa samaa matkaa tullut vene, Ridas 35, meni sisään Itäväylää ja olivatkin jo kiinnittyneet kun saavuimme huvivenesatamaan.

Tällaisella kohtuulisella tuulella 7-10m/s on kiva purjehtia.  Vene kantaa hyvin purjeensa ja pysyy ns "käsissä" ja molemmat nauttivat "ohjastamisesta"..:-)

Matkaa kertyi 22mpk, aikaa meni n. 3h20min eli avg hiukan yli 6kn.
Tuuli alussa n.5m/s ja puolessavälissä 8, sekä lopussa päälle 10m/s.

En tiedä onko tämä Tammisaaren kansallispuiston ominaisuus, mutta lintuja on tosi paljon.  Erityisesti on kiinnittänyt huomiota joutsenpariskuntiin, joita on paljon tai ainakin siihen verrattuna, mitä itse on aikaisemmin havainnoinut.  Vesikin on kirkkaan puhtaan näköistä.

Siitä onkin pitkä aika, kun viimeksi olin Hangossa veneellä. Taitaa mennä 1989 paikkeille. Johanna muisteli, että hän on ollut joskus kouluaikoinaan.. 1985..  Näin ympyrät sulkeutuvat..

Veneen ja miehistön pesu, sillä tuo vähäinenkin suola vedessä on tarttunut mm ikkunoihin.. Illalla sadekuurot huuhtelivat loputkin pois.


Huomenna on "vapaapäivä" ja maanantaina matkahuoltoon, apteekkiin, punkkipiikille (osa 2.), kauppaan.   Ruokaeväät alkavat olla lopuillaan ja seuraava varsinainen kauppapaikka tulee olemaan Maarianhamina.  Siinä välissä on mm Hääpäivä ja jokunen muu paikka.

Kansipoika ihmettelee: Aika vallitsevia ovat olleet nuo lounaan ja lännen väliset tuulet ja myös kohtuullisen kovia.. Näinköhän koko kesän jaksaa puhkua samalla lailla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti