maanantai 29. kesäkuuta 2015

29.6.2015 Gotska Sandön, Day at Paradise...

Aamu Gotska Sandössä ei auennut paisteessa, kuten eilinen ilta oli loppunut.  Myöhään illalla voimistunut tuuli keinutti venettä enemmän, mitä kehdon kuuluisi keinua ja täten aika-ajoin keinunnan ääri liike sai unen katkeamaan.  Aika ihmeellisesti mainingit tai laivojen aallot aikaan saivat nuo ääri liikkeet.  Tuuli tuli lounaasta ja ankkuri paikkaan suoraan osunut, mutta jotenkin yli kahden km päässä olevan niemen takaa tuli aaltoja, mitkä kääntyivät tähän rannalle...
Las Palmas Entry..

No, oppia tämäkin ja aamun pari sade kuuroa kasteli jotain..

Las Palmas hiekkaranta
Näin aamu venähti torkkuen aika pitkälle, tosin aurinkokin oli alkanut paistamaan ja niin kansi kun maasto kuivunut.  Suunnitelmissa on käydä kiertelemässä tätä saarta ja hiekka rantoja.

Hiekkatien reunassa oli betonilaattapolku
Saari on kohtuu iso jalkapelissä tutustua ja ihan hienoa hiekkaa. Metsässä kärrytien kovempaa. Jos oli Jurmossa nyrkinkokosta kiveä, niin täällä on hienoa hiekkaa!!!  Aivan uskomattomat rannat ja Itämerellä.  Yksi rannoista on osuvasti nimetty "Las Palmas".  Jos et ole täällä ennen käynyt ja näillä main liikut, niin kannattaa pysähtyä, tietenkin ilmojen salliessa.

Gotka Sandön majakka
Tehtiin kevyt, vajaan 16km kävely matka, eli tutustuttiin majakan ympäristöön ja sieltä korkeimman kohdan kautta takaisin veneelle.  Pehmeässä hiekassa on aika työlästä tarpoa.

Aisankannatin
Tuuli ei ollut yhtään hellittänyt.  Oli edelleen lounaan molemmin puolin ja nyt illalla nousi vielä 9m/s.  Mietittiin, että siirrytäänkö Las Palmasin lahdelle kun siellä näyttäisi olevan tyynempää vai siirrytäänkö vain "syvemmälle" pohjukkaan?  Päätettiin siirtyä matalampiin vesiin ja ajettiin syvemmälle lahden pohjukkaan.  Aikaisempi ankkurointisyvyys oli 8,5m ja nyt mentiin 4,5m.  Siirtymä oli kuitenkin matkassa huomattava, sillä ranta mataloituu hitaasti ja näin loppuivat aallot sekä myös tuulenpuuskat vaimenivat.

"Yön ainoa valopilkku"
Odoteltiin Gotland Runt kisaveneiden ohimenoa, mutta kärkipää lähti menemään lännen puolelta.  Näin meidän ei tarvinnut jäädä päivystämään niitä..

Ja illan ihmetyksen aihe, kun vihannesillallisen seuraksi Johanna kaivoi valkkaritönikän pilssistä esille.. ".. hei kuuluuko tänä olla näin pulska?" kuului kapiinista.  Tönikkä oli selvästi Raskaana!! ja varovasti käsiteltynä ei räjähtänyt käsille, eikä kajuuttaan.  Pienet tirkkuset lasiin ja maistiaiset..  Ei, tätä ei kyllä juoda..  Pieni vertaus toiseen tönikkään.. "..tämä parempi.." Saatiin siis vihannekset syötyä :-) ja säästetään sisus takaisin kauppaan vietäväksi.. tai pahan päivän varalle ;-)


Pilalla on.. :-(











Huomenna olisi tarkoitus lähteä aikaisin liikkeelle ja suuntana Gotland..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti