keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

9.6.2015 Örö ja Pitkä Ikävä..

Pitkä Ikävä on Örössä tien nimi, joka kulkee saaren eteläkärjestä pohjoiskärkeen.  Nimitys on tullut varusmiesten..
marsseista, eli todennäköisesti tuota 6km Tsaarinaikaisia kärryteitä, luonnonkivistä tehty, on kävelty useampaa kertaan päästä päähän että 40km marssimatka on saatu täyteen.
Eteläosassa on sitten Lyhyt Ikävä, ilmeisesti aamulenkkiä varten.


Merkityn luontopolun varrella oli kaikenlaisia koppeja ja rakennuksia.  Joissakin oli vielä puhelimet tallella ja pääsinkin kokeilemaan yhteyksiä komentokeskukseen, tosin huonolla menestyksellä.  Rauha säilyi saarella edelleen..

Ajopuut länsirannala
Länsirannalle ominaista oli ajopuut, joita oli keräytynyt aika paljon.  Samoin lännestä/lounaasta oli tullut vähän muutakin tarpeetonta, eli roskaa.  Aallot olivat heittäneet puut varsin pitkälle eli syys-/talvimyrskyillä näyttää olevan uskomaton voima.

Korsuja ja bunkkereita on joka puolella.  Osa ihan kohtuukunnossa ja osa taas ei.  Suurimpaan osaan pääsi sisälle ja hyvä on muistaa ottaa mukaan otsalamppu jotta näkee myös eteensä.. :-)

Välillä oli taas kiva nauttia eväitä kallioiden suojaissa ja katsella vain ulos merelle...

Bunkkeri vain patjat jäivät
Tauko
Aikaa tämän saaren tutustumiseen kannattaa varata pari päivää, sillä nähtävää on jos yleensä on kiinnostunut tuon aikaisesta historiasta ja maanpuolustusksesta yleensä.
Tulenjohto länteen

Vanhaa aikakaarnaa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti