sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

21.6.2015 Håkanskär-Yxlan (Sillviken)

Aamun merinäköala, Håkanskär
Hyvin nukutun yön jälkeen, alkoi aamulla aikaisin taas keikuttamalla. Tuleeko nuo mainingit n. 6 nm päässä menevistä lautoista?  Tiedä näitä mutta Håkanin saari on tutustumisen arvoinen, jos keli vain sen sallii.  Aamupalan jälkeen katsoimme päivän alustavan reittisuunnitelman ja tässä vaiheessa ei vielä tiedetty, oliko päivän päätepiste Vaxholm, Yxlan vai jokin muu..
Päivä sen näyttää.  Melojat olivat jo keränneet telttansa sileältä avoimelta kalliolta, kun aloimme ankkurinnostopuuhiin.  Vaikka kettingistä kuuluikin "rohinaa" veneen käännellessä (merkki ankkurikettingin kiviin hakkaamisesta) oli itse ankkuri tarrautunut kunnon jästisaveen.  Tästä merkkinä kunnon savipaakku ankkurissa.  Heti tuli mieleen, että sellainen kettingin ja ankkurin painepesujärjestelmä pitäisi olla, pesuri.... Nyt joutui uittamaan parikertaa ja harjallakin kopauttamaan... Mietitään tätä vielä ;-)

Matka kohti Tukholmaan oli kotoista saaristopurjehdusta.  Vastaan tuli paljon veneitä ja varmasti samaan suuntaankin oli paljon menijöitä.  Kone oli käynnissä koko ajan, keulapurjeella avitettiin ja mukavan nopeuslisän antoikin.. Pinta kaasulla päästiin.  

Yxlan-Furusund lauttaliikenne (2kpl losseja)
Kukas se siinä?
Mielenkiintoisin tapaaminen oli Furudundin ja Yxlanin edustalla, kun väylän kapeimmassa kohdassa, jossa vielä vilkas lossiliikenne, tuli suuri risteilyalus vastaan.  Ei mikään ruottinlaiva.. Meidän AIS hälytti, VAARALLINEN KOHDE, varmaan myös risteilijän komentosillalla..  Hyvien tapojen mukaan, menimme molemmat omille syvyyksille, joten kohtaamista eikä kosketusta tapahtunut.
Kohtaaminen Furusundissa, Costa Luminosa

Tällöin päätettiin, että jäädään pongailemaan risteilyaluksia YXlanin Silvikenin lahteen, jos siellä vain on tilaa. Luonnonsatama, joka on vain n. 26 mpk päässä keskustasta.  Koordinaatit 59 35'38"N 18 42'52"E.

Taas yksi ohitti..
Lahdenpohjukka olikin tyhjä, joten sinne ankkuiin, ohiajavia risteilijöitä pongailemaan ja samalla lepäämään sekä tekemään suunnitelmaan Tukholman turneelle.  Näin on akut ladattu kaupunkisessiolle ja hymy huulilla koko ajan..
Minusta paikka on varsin rauhallinen ja mukava.  Sellainen kotoinen ja vihreä..

Sukellusveneitä ei ole vieläkään näkynyt, sotavoimien moottoriveneet, -helikopterit ja kevytlentokoneet pörräilevät aika-ajoin, joten turvassa ollaan.

Päivän saldo oli 20,9mpk, n. 4h ankkurointineen.. tusinan verran haleja, lukematon määrä lentosuukkoja ja paljon vilkutuksia vastaantuleville veneilijöille..
Uusi Lippu

Illan päätteeksivaihdettiin kulmasta rispaantunut seuran lippu varalla mukana olevaan Suomen lippuun. Toivotaan sen kestävän hyvin reissun loppupuolisko.

Ja Johanna on intoutunut uimaan.  Aamuin ja illoin, kuten viime kesänä.. Tätä varmaan jatkuu koko loppumatkan ajan :-)

Huomenna matka kohti Tukholmaa jatkuu.  Vaxholm kiinnostaa linnoituksena, mutta myös kunkun linna, WASA-laiva jne.. listat tehty ja akut täynnä.


Håkanskär-yxlan (Sillviken)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti