tiistai 16. kesäkuuta 2015

15.6.2015 Karlby-Källskär


Karlby:n meitä jäi kaipaamaan koko kylä, vaikka tulimme myöhään iltapäivästä ja lähdimme heti puolen päivän jälkeen.. Vilkuttajia oli rannalla kuin ennen vanhaan purjelaivan lähdettyä satamasta pitkälle reissulle :-) ..
Johanna tosin sanoi, että tulivat ilmeisesti odottamaan yhteysaluksen lähtöä.. Jokainen päätelköön mielikuvituksessaan totuuden..  Minulle riittää tämä..

Taas ajettiin samaista kapeaa ja matalaa reittiä takaisin saaren eteläkärkeen..  Väylämerkit tai pikemmin tikut, eivät ole järin isoja, mutta nyt kun tiesi, mitä etsiä, niin meneminen oli helpompaa.  Emme ehtineet tutustua ko paikkaan ollenkaan ja alkumatkasta mietittiin, mikä voisi olla sellainen juttu, että tulisimme tänne toisten??  Syvä hiljaisuus vallitsi vähän aikaa, joka katkesi seuraavan kohteen valintaan, eli Kallskär.  

Väärin
Oikein
Ennen Kälsskäriä näimme muutaman vilauksen paikalisesta saunarakentamisesta.  Oikea muoto lieneen tynyrimäinen, sillä lautahirsiset eivät kestä näitä tuulia tai onhan tuo kalliosuojakin aika matala verrattuna oikeaoppisesti tehtyyn


Reitti Karlby-Kallskär
Köökarin selälle tullessa oli 9m/s luoteistuuli nostattanut jo jonkinmoiset aallot.  Ajoimme vähän matkaa ulos lännenpuoleisista saarista ja sitten käännyimme etelää kohti.  Vauhti, pintakaasulla ajaen, nousi kivasti lähemmäksi 7 solmua ja Källskär lähestyi nopeasti.  Saari sijaitsee ns luotaamattomalla osalla ja apuna käytettiin Turun Partio-Sissien satamakirjaohjetta.  Vähän aikaa saaren itäpuolta pyörittyämme, päätimme rantautua saaren koilliskulman poukamaan.  Ensimmäistä kertaa peräankkuri esille ja ensin koelähestyminen, jonka jälkeen "leka veteen" ja vene kiinni.  Lopulta paljastui, että rannassa oli vielä metallitapit, joihin keulaköydet saatiin mukavasti kiinni.
Kallskär, ankkuripaikka
Paikka osoittautui hyväksi, tosin ilta-aurinko ei pääse paistamaan korkean kallion takaa..

Matkaa kertyi vain 6mpk.. tähän asti lyhin siirtyminen mutta paikka on kyllä tutustumisen arvoinen, sillä saaren eteläosasta löytyy vapaaherra Göran Åkerhielmin vapaa-ajan asunto. 

 En käy tässä enempää herraa ruotimaan, ohessa muutama valokuva ja tässä yksi linkki saaren pohdintaan.. Netistä löytyy lisää, kun kiinnostus heräsi. Risteityjä saarelle järjestetään Köökarista.

Eräs patsas
Mielenkiintoista, mitä kaikkea saaristossa on ja tapahtuu, muutakin kun sodittu.. 



Huvimaja
Päähuvila


Mihinkä sitten tiistaina..  Maarianhamina kun luvattu siedettävää keliä, eli vain loppumatka vastatuulta.. ;-)  Siis kello soimaa vähän aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti