torstai 25. kesäkuuta 2015

25.6.2015, Day 3 at Stockholm

Polje, polje, poooljjjjeee...  Kyllä sitä ketjua riittää ja riittihän sitä.  Eikä ole vielä lähelläkään loppumista.  The Royal National city park, An Historical Bike Ride oli oppaana ja sitä lähdettiin toteuttamaan.  Tähtäimessä Vickanin linna, josko nähtäisiin heidät leikkimässä nurtsilla.
 Ei nähty ja linnan ympäristö tarkasti vartioitu ja kaikenlainen kuvaaminen kielletty.
Gustaa III

Puistokahvila
Päivä oli ihanteelinen tälaiselle retkelle.  Ajeltiin pitkin kuninkaallisien puistoja sekä metsästysmaita.  Näissä puistoissa on museoituja hallitsijoiden "kesäpaikkoja" ja sitten löytyy myös asuttuja, ilmeisesti yksityisien omistuksessa olevia asuntoja.  Aika loistokkaita ja joukossa myös ihan tavanomaisiakin.

Pyöräilijöiden kaista
Paluumatkalla päätettiin oikaista kaupungin läpi ja päästiin kokemaan mitä Tukholmassa on pyöräillä, muun liikenteen mukana.  Pyöräilijöille on ihan omat kaistat vilkkaimilla kaduilla ja reitit näyttää olevan suunniteltu, kuten autoillekin reitit suunnitellaan.  Sivukaduilla ajetaan ajoradalla ja autoilijat ottavat kiitettävän hyvin huomioon pyöräilijät.  tosin toiset pyöräilijät ajavat kyllä aivan käsittämätöntä vauhtia autojen, jalankulkijoiden ja muiden pyöräilijöiden joukossa.."ei pelkoa tunne ei" tai omat taidot on tosi hyvät..

Avain ja seppä paikalla -> vara-avain
Ruokakauppa löydettiin tai oikeastaan kaksikin.  Täydennettiin vähän jääkaappia, joka alkaakin taas olemaan täydennystä vailla.  Tullaa huomenna aamusta tekemään "viimeinen täydennys", ennen matkan jatkumista.
Isommasta ostoskeskuksesta satiin teetettyä veneeseen yksi vara-avain lisää.  Tämä ei onnistunut Suomessa kun ei ole tanskalaiseen lukkotyyppiin Roka avainaihioita.  Täältäpä löytyi ja vo'la nyt on vara-avain asia poissa listoilta.

Illalla vielä koneellinen pyykkiä, joka kuuluu satamamaksuun eli ei erillistä pyykkikonemaksua.

Huomenna todennäköisesti lähdetään kohti Ornöä, vaikkakin ilmeisesti Gotland Runt-kilpailun osallistujat kokoontuvat jonnekkin tähän lähistölle.  Meillä tähtäimessä on Gotland ja sinne matka on sen verran pitkä, että josko oltaisiin sunnuntaina tai maanantaina Gotlannissa.. aika näyttää..

Niin, päivän saldo oli 35,5km :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti