sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

28.6.2015 Huvudskär-Gotska Sandön

Huvudskäristä lähtö venähti hiukan, ei niin hyvin nukutun yön jälkeen ja ankkuria nostettaessa, mukana nousi vanha kalaverkkojata, jossa oli mukana kohtuullinen tukko meriheinää ja savea.  Eilen ankkuroitaessa uudestaan, oli ankkuri täysin puhdas, eli siinä kohtaa näytti olevan hiekkaa, mutta nyt kunnon savijästiä..
Gotska Sandön auringonlasku
Ei muuta kun leka sen verran ylös että puukolla pääsi irroittamaan verkon ja sitten tökkimään savipaakut pois + harjalla "kiillotus" päälle + työvälineiden ja vaatteiden pesu.


Tuuli oli aluksi heikkoa 2-4m/s ja nousi parhaimmillaan 4-5m/s.  Tuulen suunta oli tiukka vastainen, jopa niin tiukka, että emme olisi päässeet kohteseen suoraan.

Vähän aikaa mietettiin ja päätettiin turvautua perinteiseen kompinaattiin, Volvo Penta + isopurje.  Näin meno oli tasaisempaa ja taas muutama kymmenys tuli isopurjeesta tai vastaavasti alhaisemmat kierrokset.  Näin päästään ajamaan paljon korkeammalle, vielä purjeiden vetäessä ja tällä kertaa suoraan kohteeseen.  Nopeutta reilu 6-6,3kn, 1700r/min, suhteellinen tuulikulma 25 astetta.

Taas lämmintä :-)
Kannatti ottaa nuo kymmenykset matka-ajasta pois, sillä ehdittiin vielä hiekkarannalle nauttimaan ansaittu "horisonttikuohari".  Hyvistä ohjeista huolimatta, emme ole saaneet aikaa kunnollisen "horisonttikakun" leipomista, vaan asia tuntuu jäävän aina jauhoihin..

Rantahiekalla, Ostara kauempana redillä..


Matkaa kertyi 44mpk

Huvudskär-Gotska Sandön
Sinne aurinko menee mailleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti