tiistai 9. kesäkuuta 2015

8.6.2015 Hanko-Örö

Huimat kokemukset jatkuvat..
sillä ensinnäkin muutamasta Hankolaisista ei jäänyt kovin hyvä mielikuva.. Hangon nähtävyyksistä/kokemuksista tulee oma päiväkirjamerkintä aikanaan. 

Sunnuntai-iltana mietimme, että minne seuraavaksi.  Alkuperäisessä suunnitelmassa oli merkintä
Vänö/Örö?  Kun ei osattu päättää, niin päätettiin lähteä Öröön aluksi ja siitä Vänöön, mutta Öröön saavuttuamme taidamme jäädä tänne..
Satama-alue, avattu 6.6.2015

Matkaa kertyi n. 30 mpk ja aikaa meni 4h 45min.  Loppumatka ihan karttoihin merkitsemätöntä reittiä, Rosalan ohi ja kohti Etelää. Örön nettisivuilla on PDF-kartta, jossa ohje rakenteilla olevasta väylästä ja linkki sivuille tässä jäljempänä..

Suurin osa koko matkasta oli tiukkaa vastaista tai vastatuuleen, eli välillä vähän purjehdittiin ja sitten ajettiin koneellakin täysin vastaiseen, 10-12m/s.  Kateellisena katsoimme Itää kohti meneviä purkkareita, joilla matka taittui vähän mukavammin, mutta näin moottoroiden helpompi meille.

Harvassa kasarmirakennuksessa on näin koristellut räystäslaudat
Pieni Ikävä, Eteläkärki
Tässä linkki paikan Örö nettisivuille, Linnakesaari avattiin 6.6.2015 julkisesti ja 100v sitten Venäjän keisarikunta alkoi hallinnoimaan tätä saarta..



 Monta tarinaa sopii tähän saareen, rakennuksiin, juoksuhautoihin, kouluun, tykistöpattereihin, bunkkereihin jne, alkaen siitä, kun Venäjä linnoitti saaren 1915-1917..
Mies ja hänen Ase



12 tuuman Obuhov vuodelta 1915 No, 119



Piiru Oikealle












Tästä tulee varmasti tämän kesän yksi Saariston ykköshiteistä!

Ai niin, matkalla tuli uhrattua Ahdille vinssin kampi.  Tilanne tyypillisesti.. reiviä isoon laittaessa.. kopsin, toinen kops, molskis ja loiskis.. jälkipolvi Lewmarin kenties löytää ja meillä Marianhaminassa matka venetarvikeliikkeeseen.. :-(  Vielä on onneksi kaksi kampea jäjellä, joista tuon punaisen kelluvan taidan pydittää nyt mastotyöskentelyyn :-)
Sääski valvoo..

Tähystäjä ja katsooko joku takaisin?
Pienimies keskellä?

Lepposasti..

Milloin ja minne seuraavaksi? Ei tiedä vielä..

2 kommenttia:

  1. Tänne Öröön jäätiin ja Iso Ikävä on nyt kierretty. Ei mennyt kun 4h ja matkaa vähän yli 14km mutta kyllä kannattaa. 242 valokuvaa mitä mielenkiintoisimmista asioista.

    VastaaPoista
  2. Seuraava kohde on siis Jurmo ja Vänö jää kenties syksyyn. Lähdemme tavoittelemaan muusikko Lasse Mårtensonin tunnelmia, sitä vieläkin todellisempaa, ainutlaatuista, karuutta, kaudeutta, jotain sellaista arjen ulottumattomissa olevaa ..

    VastaaPoista