tiistai 23. kesäkuuta 2015

23.6.2015 Vaxholm-WasaHamnen(Stockholm)

Pieni on maailma, missä ei Lahden purjehdusseuran veneitä tai jäseniä tapaisi.  Vaxholmissa vastaan tuli seuramme Naiskippari Elisabeth.  Vene on vaihtunut Infernosta Finngulfiin ja jalkojakin lisääntynyt, mutta LPS:n lippu liehui perässä ja tämä kiinnitti huomioni.  Viimeksi tapasimme sisävesillä, Ykskoivussa, joka on yksi seuran tukikohdista.  Treenasivat naisistolla Päijännekisoihin, olikohan vuosi jotain 2004??  Ei saata muistaa enään..
Vaxholm ja LPS-lippu

 Elisabeth suositteli Navishamnin vierassatamaa, on kuulemma suljettu alue, mutta olimme varanneet jo paikan WasaHamnin.  Ehkä ensi kerralla..
Vaxholm lossi (88m)
Aamuherätys tapahtui Lossilautan käynnistyessä..  mutta rauhallisesti liikenne onneksi käynnisty. Rutinoidut aamutoimet + kumiveneen paketointi sisälle.  Kuulumisien vaihto naapuriveneilijöiden kanssa, kuka minnekin jatkaa/menossa, kommentit kohteista/satamista jne.. Meidän kohde oli keskusta ja matkaan päästiin klo 11 jälkeen, losseja väistellen..

Huvila
Saunan päällä laskeutumispaikka
Muuten matkalla ei paljoa ollut, muutama höyrylaiva mutta kaikki risteilijät olivat jo läheneet tai tulleet keskustaan,  Pongailtiin paikallisia kesämökkejä, joita oli muutama. Loput olivat Huviloita ja mitä lähemmäksi keskustaa tultiin, kulkuvälineet vaihtuivat auto->vene->helikopteri..

Vanhakaupunki mereltä
Oli aika mielenkiintoista ajaa omalla veneellä näin suurkaupungin keskustaan.  Jokainen tekee sen ensikerran, meille se oli tänä päivänä :-)  Perille löydettiin kivasti, tiukkoja käännöksiä ja paikalle nr 9.. Se oli sitten tuossa,  Helppoa :-) !!

Nopea välipala ja pappateltan viritys, illaksi oli luvattu sadetta. Sitten toteuttamaan suunnitelmaa.. tänään VASA museo..

VASA--laiva
Siellä menikin koko iltapäivä ja meidät suoranaisesti "luututtiin ulos" klo 18 jälkeen.  Hieno paikka, hienosti tehty ja toteutettu.  Esittelyvideot, opastuskierrokset jne..+omatoimikiertelyt.  Tallinnan Lennusadam oli toteutettu yhtä tasokkaasti ja olisipa ollut Vaxholmin linna myös.  Jos käyt VASA museossa, varaa aikaa reilusti jotta ei tule hoppu.

Pois lähtiessä olikin alkanut ennustettu vesi sade mutta museosta oli vain reilu sadan metrin juoksumatka veneelle.

Illalla vielä suunniteltiin seuraavia päiviä ja ruodittiin veneilyn käskynjakoa että miten niitä esitetään, jotta miehistö puhaltaa vielä paremmin yhteen purjeeseen.. :-).. vauhti sen kun kasvaa..

Matkaa kertyi ruhtinaalliset 10,8 mpk.

Satamamaksu WasaHamnissa on 300kr/vrk + 50kr sähkö (jos tarve)

Vaxholm-Wasahamnen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti